Recept na klasický piškotový dort s ořechovým krémem

Reklama

Domácí dort představuje největší výhodu v tom, že si na něj můžete vždy připravit jiný krém. Právě ten mu dodá jedinečnou chuť, které se nic jiného nevyrovná. Dnes vám přinášíme recept na úžasný krém z ořechů, který se skvěle hodí na každý piškot. Jestli očekáváte větší návštěvu nebo se připravujete na narozeninovou oslavu, měli byste ho znát a umět připravit.

Co budete potřebovat?

Reklama

Piškot si můžete upéct sami nebo si ho koupit v obchodě. Příprava piškotu je velmi jednoduchá, ale zabere trochu času. Navíc ho musíte správně rozkrojit, když chcete získat krásný dezert. Pro mnoho lidí je proto jednodušší si koupit hotový piškot a připravit si jen domácí krém. Dnes se podíváme, jak připravit ořechový krém. Potřebujete na něj:

  • vlašské ořechy – 25 dkg,
  • cukr – 15 dkg,
  • mléko – 1 ½ dl,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • mouka – 2 lžíce,
  • máslo – 25 dkg,
  • rum – podle chuti.
ketkes.com

Pracovní postup

Vlašské ořechy opražte v troubě. Až vychladnou, namelte je pomocí mlýnku na maso nebo mixéru. Pár celých ořechů si dejte na stranu, abyste měli něco na ozdobení dortu. Potom svařte cukr s mlékem a vanilkovým cukrem. Do mísy, ve které máte namleté oříšky, přidejte mouku. Oříšky s moukou přidejte do mléčné směsi a povařte ji. Mouka se musí provařit a směs musí celá zhoustnout. Jakmile budete mít krém takto připravený, jste téměř hotoví.

ketkes.com
Reklama

Ořechový krém nechte trochu chladnout, ale nesmí být úplně pokojové teploty. Do vlažného krému přidejte máslo a důkladně promíchejte. Díky tomu bude krém mnohem jemnější. Nakonec přidejte pár kapek rumu, které krému přidají specifickou chuť a vůni. Jestli děláte dort pro děti, měli byste rum vynechat. Piškot vždy natřete krémem (podle toho, kolik máte pater) a nezapomeňte krém nanést také na vršek dezertu. Nakonec ho ozdobte polovinami vlašských ořechů. Tento krém můžete klidně použít i na jiné dezerty. Nemusí být jen na dortu. Dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com

Reklama