Tento skvělý recept nám zaslala paní Jančíková, za což jí děkujeme. Žemlovka s tvarohem a jablíčky je tradiční český pokrm, který spojuje lahodné chutě pečených jablek, voňavých rohlíků a krémového tvarohu. Tato verze receptu vás zavede na nezapomenutelnou chuťovou jízdu.
Přísady
- Máslo pro vymazání pekáčku
- Strouhanka pro vysypání pekáčku
- Rohlíky
- Mléko
- Vajíčka
- Cukr
- Jablka
- Vanilkový cukr
- Skořice
- Rozinky namočené v rumu
- Tvaroh (jeden vaničkový, 1 v kostce)
- Citrónová kůra
Postup
Vymažu pekáček nebo zapékací misku máslem a vysypu strouhankou.
Rohlíky nakrájím na kolečka a namočím v mléce s vajíčky a cukrem a vrstvím do mísy.
Namočené rohlíky, ochucená postrouhaná jablka(s vanilkovým cukrem ,skořicí, přidám rozinky namočené v rumu…kdo co má rád) a na to tvaroh (dala jsem jeden vaničkový,1 v kostce ) vymíchaný s cukrem, citrónovou kůrou a vajíčkem(vše dělám od oka podle množství)
Poslední vrstva jsou rohlíky…Zaliju zbytkem mléka a pokladu plátky másla. Peču tak na 170 do zlatova asi 45 minut, vše je od množství a velikosti pekáče.