Žemlovka s tvarohem a jablíčky

Tento skvělý recept nám zaslala paní Jančíková, za což jí děkujeme. Žemlovka s tvarohem a jablíčky je tradiční český pokrm, který spojuje lahodné chutě pečených jablek, voňavých rohlíků a krémového tvarohu. Tato verze receptu vás zavede na nezapomenutelnou chuťovou jízdu.

Přísady

  • Máslo pro vymazání pekáčku
  • Strouhanka pro vysypání pekáčku
  • Rohlíky
  • Mléko
  • Vajíčka
  • Cukr
  • Jablka
  • Vanilkový cukr
  • Skořice
  • Rozinky namočené v rumu
  • Tvaroh (jeden vaničkový, 1 v kostce)
  • Citrónová kůra
Foto od paní Jany Jančíkové

Postup

Vymažu pekáček nebo zapékací misku máslem a vysypu strouhankou.
Rohlíky nakrájím na kolečka a namočím v mléce s vajíčky a cukrem a vrstvím do mísy.
Namočené rohlíky, ochucená postrouhaná jablka(s vanilkovým cukrem ,skořicí, přidám rozinky namočené v rumu…kdo co má rád) a na to tvaroh (dala jsem jeden vaničkový,1 v kostce ) vymíchaný s cukrem, citrónovou kůrou a vajíčkem(vše dělám od oka podle množství)
Poslední vrstva jsou rohlíky…Zaliju zbytkem mléka a pokladu plátky másla. Peču tak na 170 do zlatova asi 45 minut, vše je od množství a velikosti pekáče.

Foto od paní Jany Jančíkové

Čtěte také: Salát z červené řepy na podzim nastartuje váš imunitní systém