Když se začínají mísit kvasnice, cukr a hladká mouka, celý dům se naplní tou neodolatelnou vůní pečení. V té chvíli se rodí tajemství, které dává každé buchtičce něco speciálního. A když těsto začne kynout, přichází ta nejlepší část – tvoření malých kuliček, které se později stanou našimi malými sladkými kousky radosti. Recept nám poslala paní Jančíková, za což jí mockrát děkujeme.
Reklama
Ingredience:
Těsto:
- 500g hladké mouky
- Půl kostky kvasnic
- 100g cukru krupice
- 200-250ml mléka (podle potřeby)
- Špetka soli
- 2 žloutky
- 100ml oleje
- Troška rumu
- 2 lžíce majonézy
Pudinkový Krém:
- 1 litr mléka
- 1,5 sáčku vanilkového pudinku
- Cukr
- Vanilkový cukr
- Troška rumu
Postup:
- Z mléka, kvasnic, cukru a lžíce mouky necháme vzejít kvásek.
- Dále přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto.
- Necháme vykynout minimálně hodinu, raději déle a tvoříme buchtičky.
- Skládáme na plech vymazaný olejem a ještě máznout mašlovačkou.
- Necháme ještě kynout tak 15 minut a dáme péct na 180 stupňů asi 25 minut.
- Pudinkový krém je z 1 litru mléka a 1,5 sáčku vanilkového pudinku, cukru, vanilkového cukru a opět jsem přidala rum.
Reklama