Zlaté buchtičky s vanilkovým krémem. Toto jídlo vás vrátí do dětství

Když se začínají mísit kvasnice, cukr a hladká mouka, celý dům se naplní tou neodolatelnou vůní pečení. V té chvíli se rodí tajemství, které dává každé buchtičce něco speciálního. A když těsto začne kynout, přichází ta nejlepší část – tvoření malých kuliček, které se později stanou našimi malými sladkými kousky radosti. Recept nám poslala paní Jančíková, za což jí mockrát děkujeme.

Ingredience:

Těsto:

  • 500g hladké mouky
  • Půl kostky kvasnic
  • 100g cukru krupice
  • 200-250ml mléka (podle potřeby)
  • Špetka soli
  • 2 žloutky
  • 100ml oleje
  • Troška rumu
  • 2 lžíce majonézy
foto od paní Jančíkové

Pudinkový Krém:

  • 1 litr mléka
  • 1,5 sáčku vanilkového pudinku
  • Cukr
  • Vanilkový cukr
  • Troška rumu

Postup:

  • Z mléka, kvasnic, cukru a lžíce mouky necháme vzejít kvásek.
  • Dále přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto.
  • Necháme vykynout minimálně hodinu, raději déle a tvoříme buchtičky.
  • Skládáme na plech vymazaný olejem a ještě máznout mašlovačkou.
  • Necháme ještě kynout tak 15 minut a dáme péct na 180 stupňů asi 25 minut.
  • Pudinkový krém je z 1 litru mléka a 1,5 sáčku vanilkového pudinku, cukru, vanilkového cukru a opět jsem přidala rum.