Během pečení se vůně slaniny a čerstvého pečiva šířila po celém domě, což přilákalo sousedy k návštěvě. Když byly buchtičky hotové, všichni se usadili ke společnému stolu a pochutnávali si na lahodných brynzových buchtách, které zdobil aroma kopru a slaniny. A tak celá rodina strávila krásný víkend společně u pečení.
Reklama
- 600 gramů polohrubé mouky
- 1 vajíčko
- sůl
- 1 dcl oleje
- 3,5 dcl vlažného mléka
- 42 gramů droždí
- 1 čajová lžička cukru
Náplň:
- 300 gramů brynzy
- 1 zakysaná smetana
- 1 vajíčko
- čerstvý kopr
- trochu soli
- opražená slanina
Postup přípravy:
- Nejprve si připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko s droždím a cukrem v misce a necháme asi 30 minut zkvasit.
- Ve větší míse smícháme mouku, vajíčko, sůl a olej.
- Po 30 minutách přidáme kvásek do směsi s moukou a vymísíme těsto. Poté necháme těsto vykynout pod utěrkou.
- Mezitím si připravíme náplň smícháním všech potřebných surovin.
- Po vykynutí těsto rozválíme, vykrájíme kolečka a položíme je na plech.
- Do každého kolečka uděláme prohlubeň a naplníme ji připravenou směsí.
- Nakonec posypeme každé kolečko praženou slaninou a nasekaným koprem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut.
Reklama