Lahodné domácí brynzovníky s opraženou slaninkou

Během pečení se vůně slaniny a čerstvého pečiva šířila po celém domě, což přilákalo sousedy k návštěvě. Když byly buchtičky hotové, všichni se usadili ke společnému stolu a pochutnávali si na lahodných brynzových buchtách, které zdobil aroma kopru a slaniny. A tak celá rodina strávila krásný víkend společně u pečení.

  • 600 gramů polohrubé mouky
  • 1 vajíčko
  • sůl
  • 1 dcl oleje
  • 3,5 dcl vlažného mléka
  • 42 gramů droždí
  • 1 čajová lžička cukru

Náplň:

  • 300 gramů brynzy
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vajíčko
  • čerstvý kopr
  • trochu soli
  • opražená slanina
shutterstock.com

Postup přípravy:

Čtěte také: Prababičky božská domácí meruňková marmeláda: Recept, který prostě nelze zkazit! – děláme už ho dvě generace

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko s droždím a cukrem v misce a necháme asi 30 minut zkvasit.
  2. Ve větší míse smícháme mouku, vajíčko, sůl a olej.
  3. Po 30 minutách přidáme kvásek do směsi s moukou a vymísíme těsto. Poté necháme těsto vykynout pod utěrkou.
  4. Mezitím si připravíme náplň smícháním všech potřebných surovin.
  5. Po vykynutí těsto rozválíme, vykrájíme kolečka a položíme je na plech.
  6. Do každého kolečka uděláme prohlubeň a naplníme ji připravenou směsí.
  7. Nakonec posypeme každé kolečko praženou slaninou a nasekaným koprem.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut.