Čertova pikantní vajíčka, aneb delikatesa, kterou budete připravovat na jakoukoli oslavu

Ingredience:

  • 6 velkých vajec
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Špetka papriky (na ozdobu)

Na náplň:

  • 2 plátky křupavé slaniny, nadrobno nasekané
  • 2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané
  • 2 lžíce červené cibule, jemně nasekané
  • 2 lžíce nastrouhaného chedaru
  • 1 lžíce naklíčených jalapeňosů, jemně nasekaných
  • Kouřená paprika, pro další ozdobu
shutterstock.com

Postup:

  1. Připravte Vařená Vajíčka:

Začněte svou kuchařskou cestou přípravou vařených vajíček:

Reklama

Vložte vajíčka do hrnce a zalijte je studenou vodou. Přiveďte vodu k varu na středně silném ohni, poté snižte teplotu na mírný var. Vařte vajíčka po dobu 9-12 minut. Vejděte vajíčka z ohně a okamžitě je přendejte do ledové lázně, aby rychle vychladla. Jakmile jsou vychlazená, oloupejte vajíčka a rozkrojte je na poloviny podélně.

  1. Vytvořte Náplň pro Čertova Vajíčka:

Nyní udělejme krémovou, chutnou náplň pro čertova vajíčka:

Opatrně vydlabejte žloutky a dejte je do mísy. Žloutky rozmixujte vidličkou, dokud nejsou hladké a drobivé. Přidejte majonézu, dijonskou hořčici, bílý vinný ocet, sůl a pepř k rozmačkaným žloutkům. Smíchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí a náplň nebude krémová.

Reklama
  1. Nalívejte Čertova Vajíčka:

Pro vytvoření „nalitých“ vajíček přidejte náplň:

Každou vaječnou bílkovinu naplňte připravenou náplní pro čertova vajíčka, použijte lžíci nebo zdobící pytlík pro pečlivější prezentaci. A teď ta zábava – přidejte své náplně! Posypte nadrobno nasekanou slaninou, nasekanou čerstvou pažitkou, jemně nasekanou červenou cibulí, nastrouhaným chedarem a naklíčenými jalapeňosy na čertova vajíčka.

  1. Ozdobte a Podávejte:

Aby byla Vaše Čertova Vajíčka ještě vizuálně přitažlivější, přidejte finální ozdobu:

Posypte čertova vajíčka špetkou papriky pro pestrost barvy. Pokud máte rádi trochu pikantnosti, můžete je také posypat kouřenou paprikou.

  1. Podávejte Vaše Nalívaná Čertova Vajíčka:

S Vašimi nalívanými čertova vajíčky krásně ozdobenými a připravenými na dojem, je čas je podávat:

Rozložte je na podnos a sledujte, jak mizí, zatímco se Vaši hosté ládují každým chutným soustem. Tyto nalívaná čertova vajíčka nabízejí rozkošnou explozi chutí a textur, od krémové náplně přes křupavou slaninu, ostrý cheddar nebo jalapenos. Jsou perfektním doplňkem k jakémukoli shromáždění, od elegantních večírků po neformální setkání.

Reklama