Toto jídlo je perfektní volbou pro bohatý a chutný oběd plný harmonických kombinací. Každý sousto nabízí explozi chutí, která potěší vaše chuťové buňky a udělá z obyčejného jídla nezapomenutelný zážitek.
Reklama
Ingredience:
Kuřecí maso:
- 1 polévková lžíce másla
- 680 g kuřecího prsou bez kůže a kostí (4 menší kuřecí prsa nebo 2 velká kuřecí prsa rozpůlená)
- sůl
- ¼ lžičky citronového pepře
- ¼ lžičky papriky
Smetonovo-špenátová omáčka
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 280 g čerstvého špenátu
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 160 ml smetany ke šlehání
- 160 ml nastrouhaného sýra mozzarella
Další ingredience:
Reklama
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 115 g žampionů, nakrájených na plátky
- 4 plátky slaniny (může být více)
- 4 plátky sýra
Postup:
- Troubu předehřejte na 190 stupňů C.
- Vymažte dno pekáčku máslem (použila jsem oválnou zapékací mísu
- Kuřecí prsa pořádně osolte ze všech stran, posypte citronovým pepřem a trochou papriky. Položte kuřecí prsa se stranou, kde byla kůže, dolů, do vymazaného pekáčku a pečte 15-20 minut při 190 stupních C.
- Jak připravit smetanový špenát:
- Mezitím rozehřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na velké pánvi na středním ohni. Přidejte špenát a vařte 1 až 2 minuty pod pokličkou, dokud se špenát dokonale neohřeje a nezačne vadnout. Odstraňte z tepla. Přidejte nasekaný česnek a smetanu ke šlehání. Přiveďte k varu. Přidejte nastrouhaný sýr mozzarella a stále míchejte na silném ohni, dokud se sýr mozzarella nezačne tavit – asi 30 sekund. Snižte teplotu na mírnou a stále míchejte, dokud nezískáte krémovou omáčku – asi 30 sekund až 1 minuta. Osolte podle své chuti. Odstraňte z tepla.
- Příprava žampionů:
- Na samostatné pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje. Přidejte plátky žampionů a vařte na středním ohni 1-2 minuty, dokud žampiony nezkaramelizují. Žampiony nesolte, jinak by nezkaramelizovaly.
- Sestavení kuřecího masa:
- Vyjměte kuřecí prsa z trouby (pekl jste je 15-20 minut). Na každé kuřecí prso naložte smetanovou omáčku, slaninu, připravené žampiony a natrhané plátky sýra. Pečte v troubě, bez přikrytí, dalších 15-20 minut, dokud není kuřecí maso propečené, uvnitř již není růžové a šťávy stékají čirá. Při posledních 2-4 minutách můžete zapnout gril, pozor však, aby se sýr nahoře nepřipálil.
Reklama