Nadýchané dezerty jsou vždy to nejlepší, co si můžete doma vyrobit. Nejen pro sebe, ale také svou rodinu a návštěvy. Tento recept od našich babiček nedokáže nic překovat a chutná neuvěřitelně i po mnoha letech. Nepotřebujete prakticky nic záhadného a zaručeně si pochutnáte. Postup je navíc tak jednoduchý, že ho zvládne i naprostý začátečník a neutratíte příliš mnoho peněz.
Co budete potřebovat?
Většina dezertů od našich babiček je velmi jednoduchých a obsahuje jen pár ingrediencí. Dříve to bylo velmi důležité, protože lidé neměli příliš mnoho peněz ani možností v obchodech. Díky tomu si připravíte velmi levný a lahodný dezert pro všechny. Na výrobu potřebujete:
- cukr krystal – 1 hrnek,
- mouka – 6 lžic,
- sůl – špetka,
- kakaový prášek – ¼ šálku,
- vejce – 3 ks,
- máslo – 4 lžíce,
- vanilka – 1 lžička,
- mléko – 2 ½ šálku,
- kukuřičný škrob – 1 polévková lžíce,
- cukr – 6 lžic.
Pracovní postup
V hrnci promíchejte 1 hrnek cukru, mouku, sůl, kakao a vše důkladně promíchejte. Dejte na stranu. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s mlékem a přidejte do hrnce s předchozí směsí. Přidejte také máslo a míchejte, dokud se všechno dokonale nespojí. Na střední teplotě ohřejte směs a míchejte drátěnou metličkou, dokud se směs nezačne vařit. Pokračujte, dokud nezískáte strukturu pudinku. Potom nechte vychladnout a nakonec přidejte vanilku.
Troubu předehřejte na 175 stupňů. Do bílků přidejte ještě jeden bílek, protože potřebujete tři. K nim přidejte kukuřičný škrob a vinný kámen. Šlehejte při vysoké rychlosti, dokud nezískáte pevnou a tuhou konzistenci bílků. Poté přidejte 6 lžic cukru a po každé lžíci směs důkladně prošlehejte. Do formy na koláč rozložte klasické koláčové těsto. Do něj potom naneste čokoládovou směs a nakonec jemně směs z bílků. Pečte, dokud nebude všechno hotové a horní pusinková směs nezíská nádherně zlatou barvu.
Zdroj: engineeredmama.com