Vaječná pomazánka patří mezi nejoblíbenější druhy pomazánek vůbec. Jakmile do ní přidáte trochu zeleniny, majonézu a zakysanou smetanu, získáte velmi jemnou a krémovou konzistenci pomazánky. Potom stačí jen přidat opečené pečivo a budete mít na stole nejlepší snídani, svačinu nebo dokonce pohoštění na rodinných oslavách.
Co budete potřebovat?
Na výrobu této pomazánky nepotřebujete nic záhadného. Až budete mít doma hodně vajec a budete chtít domácí pomazánku, vyzkoušejte tento recept. Jestli nemáte česnek v prášku, můžete klidně použít lisované stroužky česneku podle vlastní chuti. Postačí vám jeden stroužek pro příjemnou chuť. Na výrobu této pomazánky budete potřebovat:
- vejce – 10 ks,
- ředkvičky – 100 gramů,
- jarní cibulky – 70 gramů,
- čerstvý koriandr – 1 svazek.
Ingredience na dresink:
- sýr Feta – 100 gramů,
- zakysaná smetana – 2 lžíce,
- majonéza – 1 lžíce,
- česnek (koření v prášku) – ½ lžičky,
- sůl – ½ lžičky.
Pracovní postup
Vejce si uvařte natvrdo, nechte trochu vychladnout a oloupejte skořápku. Ředkvičky nakrájejte najemno, stejně jako jarní cibulky a koriandr. Oloupaná vejce nakrájejte nadrobno nebo je nastrouhejte pomocí struhadla. Přidejte vejce k zelenině a koriandru. Na tento recept potřebujete poměrně velkou mísu, abyste mohli všechno důkladně a pohodlně promíchat. Proto dejte tyto základní potraviny do jedné mísy a do menší si připravte zajímavý dresink.
Na dresink smíchejte sýr Feta, zakysanou smetanu a majonézu. Přidejte také sušený česnek a sůl. Nemusíte přidávat tolik koření. Přidejte obojí podle vlastní chuti a toho, komu budete pomazánku dávat. Jestli je pro děti, klidně tam dejte minimální množství česneku. Dresink přidejte do vaječné směsi a důkladně promíchejte. Chleba opečte nasucho na pánvi nebo použijte toustovač. Potom na křupavé pečivo naneste tuto úžasnou pomazánku a užijte si její jedinečnou chuť.
Zdroj: souspark.ru