Úžasná pomazánka na chléb na svačiny i pro návštěvy

Vaječná pomazánka patří mezi nejoblíbenější druhy pomazánek vůbec. Jakmile do ní přidáte trochu zeleniny, majonézu a zakysanou smetanu, získáte velmi jemnou a krémovou konzistenci pomazánky. Potom stačí jen přidat opečené pečivo a budete mít na stole nejlepší snídani, svačinu nebo dokonce pohoštění na rodinných oslavách.

Co budete potřebovat?

Na výrobu této pomazánky nepotřebujete nic záhadného. Až budete mít doma hodně vajec a budete chtít domácí pomazánku, vyzkoušejte tento recept. Jestli nemáte česnek v prášku, můžete klidně použít lisované stroužky česneku podle vlastní chuti. Postačí vám jeden stroužek pro příjemnou chuť. Na výrobu této pomazánky budete potřebovat:

  • vejce – 10 ks,
  • ředkvičky – 100 gramů,
  • jarní cibulky – 70 gramů,
  • čerstvý koriandr – 1 svazek.
souspark.ru

Ingredience na dresink:

Čtěte také: Babiččin sladký koláč: jahody, zakysaná smetana a láska. Toto musíte zkusit

  • sýr Feta – 100 gramů,
  • zakysaná smetana – 2 lžíce,
  • majonéza – 1 lžíce,
  • česnek (koření v prášku) – ½ lžičky,
  • sůl – ½ lžičky.

Pracovní postup

Vejce si uvařte natvrdo, nechte trochu vychladnout a oloupejte skořápku. Ředkvičky nakrájejte najemno, stejně jako jarní cibulky a koriandr. Oloupaná vejce nakrájejte nadrobno nebo je nastrouhejte pomocí struhadla. Přidejte vejce k zelenině a koriandru. Na tento recept potřebujete poměrně velkou mísu, abyste mohli všechno důkladně a pohodlně promíchat. Proto dejte tyto základní potraviny do jedné mísy a do menší si připravte zajímavý dresink.

souspark.ru

Na dresink smíchejte sýr Feta, zakysanou smetanu a majonézu. Přidejte také sušený česnek a sůl. Nemusíte přidávat tolik koření. Přidejte obojí podle vlastní chuti a toho, komu budete pomazánku dávat. Jestli je pro děti, klidně tam dejte minimální množství česneku. Dresink přidejte do vaječné směsi a důkladně promíchejte. Chleba opečte nasucho na pánvi nebo použijte toustovač. Potom na křupavé pečivo naneste tuto úžasnou pomazánku a užijte si její jedinečnou chuť.

Zdroj: souspark.ru