Suroviny:
- Brambory uvařené ve šlupce: 800 g
- Polohrubá mouka: 300 g (podle potřeby i víc)
- Vejce: 1 ks
- Špetka soli
- Višně v konzervě
K podávání:
- Mletý hnědý, modrý nebo šedý mák
- Skořicový cukr: 1 sáček
- Cukr moučka: 2 lžíce
- Máslo: 50 g
Postup:
- Příprava bramborového těsta:
- Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno nebo rozmačkejte bramborovým lisem.
- Přidejte polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Vše dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte více mouky.
- Příprava knedlíků:
- Těsto rozdělte na menší kousky, ze kterých vytvarujte placky.
- Na každou placku položte několik višní z konzervy (podle velikosti knedlíků) a těsto pečlivě zabalte, aby višně byly uvnitř a těsto nikde nepraskalo.
- Knedlíky tvarujte do kulatého tvaru.
- Vaření knedlíků:
- V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
- Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte přibližně 10-12 minut, dokud nevyplavou na povrch.
- Hotové knedlíky vyjměte děrovanou lžící a nechte je krátce okapat.
- Servírování:
- Na talíř položte vařené knedlíky.
- Posypte je mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.
- Přidejte skořicový cukr podle chuti.
- Nakonec knedlíky polijte rozpuštěným máslem.
Užijte si lahodné ovocné knedlíky s višněmi!
Reklama
Reklama