Ananasové řezy podle paní Jančíkové – lahodná pochoutka pro každou příležitost!

V tomto receptu na ananasové řezy se skrývá dokonalá kombinace chutí a sladkých lákadel. S jednoduchými ingrediencemi a krok za krokem průvodcem je příprava snadná a výsledek ohromující. Vychutnejte si každý kousek tohoto dezertu, který vás svou jemností a bohatostí chutí doslova dostane.

Budeme potřebovat:

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky (dala jsem o trošku více, zdálo se mi, že těsto je moc řídké)
  • 1,5 hrnku krystalového cukru (stačí jeden, je to dost sladké od ananasu)
  • 2 vajíčka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 plechovka ananasu (565 g)
foto od paní Jančíkové

Krém:

Čtěte také: Úžasný fit recept pro milovníky čokolády aneb čokoládový dort bez mouky!

  • 2 kelímky pomazánkového másla
  • 1 kelímek vanilkového pudinku se šlehačkou (koupený)
  • 1,5 lžíce krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • mleté ořechy na posypání
  • čokoláda na vaření na polití (já trochu naředila šlehačkou, aby se při krájení nelámala)

Kompot i se šťávou projedeme tyčovým mixérem, přidáme vše ostatní a jen promícháme nebo mírně prošleháme ručním šlehačem. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech o rozměrech 30×40 cm a pečeme na 170 stupňů asi 25-30 minut. Hlídáme špejlí.

Na vychladlý korpus rozetřeme krém, polijeme čokoládou rozpuštěnou nad párou a posypeme ořechy. Nechala jsem do druhého dne v lednici vychladit a je to mňamkové. Krém jsem si udělala podle svého, aby ho bylo více. Přidala jsem 1 mascarpóne, 1 kelímek pudinku navíc a 1 ztužovač šlehačky.