Babiččin recept na bábovku bez mouky

Jedná se o nenáročný a velmi lahodný dezert. Tuto bábovku nemůžete připravit bez pudinku, ale pouze s pudinkem. Bábovka je velmi měkký a šťavnatý. Po upečení vůbec nepraská.

Potřebujeme:

Čtěte také: Pečené maso s jablky

  • 5 vajec
  • 1,5 dcl oleje
  • 2 cukrovinky DCL
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 druhy vanilkového pudingu (můžete také použít 3 různé druhy pudinku – malinový, banánový a čokoládový)

Poznámka: Používáme nevařený pudink místo mouky.

Postup:

Vejce rozdělte na bílý žloutek a vaječný žloutek. Na sněhu jsme šlehali bílkoviny. Vaječné žloutky důkladně rozšleháme s cukrem, přidáme olej a prášek do pečiva a poté postupně (již rukama) očistíme bílý sníh.

Pokud použijeme jakýsi pudink, stačí do těsta zamíchat pouze prášek. Rozdělte směs do tří misek a do každé misky přidejte jiný pudingový prášek. Poté je po jednom nalijte do forem a pečte.

Přeji příjemnou chuť!