Bramborová pochoutka, o jejíž recept bude škemrat každá vaše návštěva: Jenom pár běžných ingrediencí, rychlý postup a vznikne lahůdka, po které se budete oblizovat!

Také máte někdy pocit, že jediné, co vaříte z brambor, jsou bramboráky, škubánky nebo bramborová kaše? Pokud vás to už nebaví stejně jako nás, máme pro vás skvělý tip, jak v kuchyni vytvořit bramborovou lahůdku, o jejíž recept bude škemrat každá návštěva. Přitom vám bude stačit jen pár ingrediencí, které vždy najdete ve své kuchyni.

Brambory s klobáskou nebo šunkou

Jedná se o velice jednoduchý, ale chutný recept. Ideální jako občerstvení pro návštěvy nebo na oslavy. K tomuto bramborovému pokrmu budete potřebovat:

  • 200 g brambor (asi 2 brambory)
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 50 g klobásy nebo šunky
  • 200 g mouky
  • ½ čajové lžičky prášku do pečiva

Příprava bramborového těsta

Základ bude vypadat, jako kdybyste se chystali na přípravu bramborové kaše. Nejdříve brambory důkladně omyjte a i se slupkou uvařte. Poté je vyjměte z horké vody a nechte trochu vychladnout, abyste je mohli lehce a bez popálení oloupat. Nyní je rozmačkejte a smíchejte s vlažným mlékem a solí. Pořádně promíchejte, aby vám vznikla hladká a jednotná konzistence. Přidejte vejce a prosátou mouku s práškem do pečiva. Opět pečlivě zamíchejte, ať se všechny ingredience a jejich chutě krásně propojí. Nyní je čas na klobásu nebo šunku, záleží na vašem vkusu. Nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s těstěm.

Čtěte také: Recept na nízkokalorický celerový salát s ananasem

Smažení jako finální krok

Nyní je čas vytvořit z těsta lahodnou pochoutku. Na pánvi nechte rozpálit olej a mezitím si připravte sáček, do kterého vložíte bramborové těsto. Odstřihněte roh sáčku a vytlačte hmotu do horkého oleje. Tvar si můžete zvolit, jaký jen chcete. Smažte dozlatova ze všech stran. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s pikantní omáčkou nebo zeleninovým salátem.