Bramborové rohlíčky plněné sýrem: Tuto dobrotu jsem nedávno připravila mé rodině… Potom, už nechtěli nic jiného!

Bramborové rohlíčky plněné sýrem, jednoduchý vynikající recept, na jehož přípravu Vám postačí pár obyčejných surovin. Pokud Vy a Vaši nejbližší oceňujete tradiční českou kuchyni, pak je pro Vás tento recept jako stvořený. Spojení měkkého a jemného křupavého těsta s rozteklým sýrem je spojení, jež ukojí nejen Vaše chuťové buňky, ale i celé Vaší rodiny. Ještě dlouho poté, se budete všichni olizovat!

 Co budete potřebovat

  • 200 g brambor
  • 100 g hladké mouky (podle potřeby může být i více)
  • trocha soli
  • 3 polévkové lžíce strouhaného sýra (doporučujeme Parmazán)
  • tvrdý sýr na nádivku (dle chuti)
  • olej na smažení

Jak na to?

Čtěte také: Neviděli jsme někde samotnou malou holčičku? Jedna se ztratila a je po ní vyhlášeno pátrání. Jelikož jde o malé dítě, měli byste pomoci i vy. Podívejte se na fotografii i popis. Neviděli jste ji?

Nejprve si připravte oloupané brambory, uvařené doměkka v lehce osolené vodě. Poté je rozmačkejte na jemnou kaši. Následně je nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Nejlépe tak, aby se Vám s nimi co nejlépe pracovalo.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

bramborove rohliky se syrem1

[hana-code-insert name=’zkoouska‘ /]

Poté k nim přisypte hladkou mouku, sůl dle chuti a přidejte nastrohaný sýr. My doporučujeme Parmezán. Nakonec vše důkladně promíchejte. Cílem je vytvořit jednotnou hmotu. Pokud se Vám tedy směs zdá řídká a nepracuje se Vám s ní dobře, nebojte se přidat menší množství mouky.

bramborove rohliky se syrem2

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Směs je připravena, proto přichází na řadu příprava pracovní desky. Tu si posypte trochou mouky a můžete začít válet těsto. To vyválejte do tvaru kruhu. Následně ho nakrájete na co nejpravidelnější trojúhelníky, podobně, jako byste chtěli vytvořit kousky pizzy. Předposledním krokem je nasypat na každý kousek vybraný nastrouhaný sýr. Plátek bramborového těsta pak už jen srolujte.

bramborove rohliky se syrem3

Teď už přichází na řadu finální krok. Jednotlivé rohlíčky uložte na předem rozehřátou pánev s olejem a smažte tak dlouho, dokud rohlíčky nezezlátnou. Všem ještě doporučujeme sýrové rohlíčky uložit na papírové ubrousky, aby se odsál před konzumací přebytečný olej.

bramborove rohliky se syrem4