Bramborové šedé knedlíky si doma připravíte během chvilky!

Pamatujete si šedé knedlíky z brambor ze svého dětství? Stačí vám jen pár ingrediencí a budete mít na stole vynikající knedlíčky, které vám připomenou dětství. Anebo vyzkoušíte nový pokrm, který jste ještě nikdy nejedli. Příprava je přitom úžasně jednoduchá a jako příloha vám bude stačit jen kysané zelí. Proto se dnes podíváme na tento jedinečný recept.

Co budete potřebovat?

Bramborové knedlíky nemusí vypadat jen jedním způsobem. Jakmile si připravíte pár základních ingrediencí, můžete si udělat unikátní recept. Naše babičky ho velmi dobře znají a mají ho rády. Dobrou zprávou je, že je celý recept velmi levný a výsledek je velmi dobrý. Na výrobu budete potřebovat:

  • brambory – 2 kg,
  • vejce – 1 ks,
  • pšeničná mouka – 2-3 sklenice,
  • cibule – 1 ks,
  • kysané zelí – 750 gramů,
  • uzená slanina – 300 gramů,
  • voda – 200 ml,
  • bobkový list – 1 ks,
  • nové koření – 5-6 kuliček.
smakdnia.pl

Pracovní postup

Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte najemno. Použít můžete i kuchyňský robot. Nastrouhané brambory vložte do cedníku a položte je nad mísu. Musíte se zbavit přebytečné šťávy. Mezitím si připravte zelí. Lehce ho vymačkejte. V hrnci orestujte slaninu, přidejte zelí, bobkový list, nové koření a vodu. Duste do měkka, protože tato směs bude fungovat jako příloha ke knedlíkům. Do velkého hrnce nalijte vodu a počkejte, až se začne vařit.

Čtěte také: Neodolatelný nepečený dezert, kterému neodolají děti ani dospělí!

smakdnia.pl

Bramborovou směs vložte do velké mísy. Slijte šťávu, ale na dně nechte škrob. Potom přidejte do směsi škrob, mouku a vejce. Všechno důkladně promíchejte. Těsto nesmí být příliš husté ani příliš řídké. Pomocí lžíce vytvarujte tvar knedlíčků a nechte je ze lžíce sklouznout do vody. Vodu, ve které budete knedlíky vařit, osolte. Snažte se udělat knedlíky poměrně rychle, aby se všechny vařily po stejně dlouhou dobu. Trochu je zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu a potom počkejte, dokud nevyplavou na hladinu. Nakonec je podávejte s dušeným zelím.

Zdroj: smakdnia.pl