David Hampl
26 listopadu, 2021
, ,

Vánoce se blíží a jistě již nyní vymýšlíte sváteční pokrmy, které budete během celého adventu servírovat své rodině. Dnešní recept se skvěle hodí na slavnostní příležitosti, ale stejně si ho vychutnáte i během klasického týdne k večeři. Příprava je velmi jednoduchá, levná a výsledek chutný a sytý. Podívejme se, co budete na přípravu tohoto receptu potřebovat a jak pokrm uvařit.

Co budete potřebovat?

V první řadě si musíme ujasnit, že můžete použít jakékoli maso, které máte rádi. Může to být vepřové maso, kuřecí plátek, kuřecí paličky, hovězí nebo dokonce jehněčí. Záleží jen na tom, co máte rádi a na co zrovna máte chuť.

Na přípravu budete potřebovat:

  • 1 kg brambor
  • 350 g masa
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl
  • pepř
  • majonézu nebo zakysanou smetanu podle chuti
  • oblíbené koření, např. bazalku, majoránku nebo oregano.

Způsob přípravy

Nejdříve si připravte maso. Omyjte ho a nakrájejte na stejně velké kousky. Potom oškrábejte, omyjte a nakrájejte na plátky brambory. Připravte si zapékací misku a vymažte ji libovolným tukem. Rozložte do ní polovinu nakrájených brambor. Osolte a lehce pokapejte majonézou. Na brambory nyní naskládejte kousky masa. Znovu osolte, opepřete a znovu zakapejte majonézou.

https://ohlyad-dnya.pro/

Na maso rovnoměrně rozložte druhou polovinu brambor a znovu osolte, opepřete a pokapejte majonézou.

https://ohlyad-dnya.pro/

Zakryjte zapékací misku alobalem a vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů po dobu 30 minut. Mezitím si nastrouhejte tvrdý sýr podle svého výběru. Po půl hodině zapékací misku vyndejte, zasypejte sýrem a vraťte do trouby na dalších 5-10 minut, aby se sýr nádherně rozpustil.

https://ohlyad-dnya.pro/

Až jídlo vychladne, můžete ho posypat nasekanou pažitkou a podávat.

https://ohlyad-dnya.pro/

Díky použitému masu a bramborám bude jídlo velmi syté a přitom je snadné a rychlé, takže ho můžete kdykoli připravit k večeři, i když se vrátíte pozdě z práce a budete unavení.

Sdílejte článek