Čerstvá rajčata i v zimě s tímto jednoduchým receptem: Využijte bohatou sklizeň a zpracujte je snadno, chutně a s dlouhou trvanlivostí -
Menu

Čerstvá rajčata i v zimě s tímto jednoduchým receptem: Využijte bohatou sklizeň a zpracujte je snadno, chutně a s dlouhou trvanlivostí

Patříte-li mezi milovníky rajčat, jistě se nespokojíte jen tak s ledajakými. Specifická, svěží chuť rajčat, která viděla slunce a nedozrávala uměle přes zimu, jsou zcela jiný kafe než ta, která nakupujeme v obchodech v chladných měsících. Proto je dobré nezahálet a už v létě myslet na konec roku, kdy rajčata ze zahrádky budou těžko dostupným zbožím.

Čerstvá rajčata i v zimě

Rajská omáčka z protlaku vyrobeného z čerstvých rajčat, to je naprosto jiná bašta než uměle vyráběné protlaky, které nalezneme v obchodech. Ne že by nebyly dobré, ale čerstvé ingredience vždy vyhrávají. Pro konzervaci rajčatového protlaku si připravte:

  • 5 kg rajčat
  • 6 polévkových lžic cukru krystal
  • 3 polévkové lžíce soli
  • 2 čajové lžičky salicilu
  • 1 čajová lžička Borkénu

Co je to Borkén?

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
RECEPTY

Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou…

Připravte si jednoduchý, lahodný, nepečený éclair dezert, s kterým snadno potěšíte chutě každé návštěvy. Vyrobit lze ve dvou různých variantách. Buď…
RECEPTY

Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete

Ptačí mléko je zvláštní, velmi chutný, a hlavně rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete. Řada z nás jej zná z dětství…
RECEPTY

Příprava maďarského langoše je velmi jednoduchá. A chuť dokonalá

Maďarský langoš je typický svou poctivou chutí. Pokud vám ty, které můžete koupit v mnoha pojízdných stáncích, pravý maďarský langoš nepřipomínají…
RECEPTY

Nejlepší recepty na domácí těsta, která potěší dospělé i děti

Domácí jídlo je jednoduše nejlepší. Připravíte ho levně, většinou to není vůbec složité a navíc potěšíte všechny kolem sebe. Udělejte…
RECEPTY

Dokonalého vývaru dosáhnete díky vhodným surovinám i správnému postupu

Vývar je v gastronomii velmi důležitý. Je základem mnoha lahodných polévek, nebo třeba omáček. Dokáže pohladit po žaludku a připravit jej…
RECEPTY

Nechte se unést božskou chutí tohoto jablečného koláče s vlašskými…

Mnozí pěstitelé ovoce a zeleniny během letních měsíců sklízí dlouho očekávané plody. Ty pak zavařují, nebo z nich tvoří marmelády, džemy…