Češi mají tyto suroviny doma a přitom nevědí, jaké výborné účinky můžou mít. Řeč je o česneku a bobkovém listu.

Každý z nás chce mít pevné zdraví. Během zimy je těžší toho dosáhnout, ale rozhodně to není nemožné. Vyvážená strava a hodně citrusů vám zajistí dostatek vitamínu C a dalších minerálů. Bobkový list a česnek mají mnoho zdravotních výhod. Pomohou vám při bolesti kloubů, vysokém krevním tlaku a bronchitidě. Kombinace obou složek vám hodně zlepší zdraví. Jak?

Reklama

Česnek je důležitou součástí přírodní medicíny

Při vaření využíváme česnek téměř do každého pokrmu. Nejen, že mu dodává hodně chuti a aroma, ale také zdravotních vlastností. Česnek je velmi známý jako přírodní antibiotikum. Obsahuje ale také mnoho cenných látek, které jsou pro tělo prospěšné. Má velký vliv na imunitní systém, ale pomůže vám také bojovat proti virům.

Za své vlastnosti česnek vděčí složce, která se nazývá allicin. Jestli chcete zhubnout, měli byste také jíst česnek. Snižuje chuť k jídlu, takže nebudete tolik jíst a budete rychleji hubnout. Česnek ale můžete použít také při léčbě alergie nebo cukrovky. Česnek můžete samozřejmě použít i v kuchyni a používat byste ho měli často, abyste do sebe dostali velké množství těchto složek.

Bobkový list má mnoho úžasných vlastností

https://www.kulinarnababcia.pl/

Dalším kořením, které můžete klidně použít na posílení svého zdraví. Bobkové listy bojují proti bakteriím, mají protizánětlivé a protiplísňové vlastnosti. Může za to cineol a eugenol, které bobkové listy obsahují. Odborníci toto jedinečné koření doporučují také v případě kardiovaskulárních onemocnění a jejich prevence. Stejně tak je můžete použít pro snížení cholesterolu.

Reklama

Čaj z bobkových listů a česneku

https://www.kulinarnababcia.pl/

Z těchto dvou druhů koření si můžete připravit léčivý čaj. Potřebujete jen ½ litru vody, 3 sušené bobkové listy a 2 stroužky česneku. V malém hrnci dejte vařit vodu. Vařte po dobu 3 minut. Přidejte bobkové listy. Potom přidejte nasekaný česnek. Po uvaření odstavte nálev vychladnout. Při zlepšení chutě můžete použít med a pít dvakrát denně.

Zdroj: kulinarnababcia.pl

Reklama