Chcete si doma upéct ten nejlepší dort na světě?

Na každém rohu dnes najdete kvalitní cukrárnu, která nabízí nepřeberné množství dezertů, dortíků a dalších pochutin. Vyrobit si vlastní dort ale můžete také sami doma, pokud najdete kvalitní recept, který si pak můžete obměnit podle sebe. Jestli nevíte, co upéct na víkend, můžete se inspirovat.

Dort si můžete vylepšit podle sebe

Na piškotové těsto si připravte:

  • 5 vajec
  • 125 g moučkového cukru
  • 125 g pšeničné mouky
  • 25 g kakaa
  • 400 ml vody
  • 8 g vanilkového cukru
  • špetku soli.

Na krém budete potřebovat:

Čtěte také: Nejjednodušší způsob, jak zmrazit jahody na zimní měsíce

  • 400 g 30% šlehačky
  • 100 ml mléka
  • 125 g bílé čokolády
  • 75 g medu
  • 8 g vanilkového cukru
  • 10 g želatiny
  • 50 ml vody.

Potřebovat budete také polevu, kterou si snadno vyrobíte z:

  • 80 g 30% šlehačky
  • 80 g tmavé vysokoprocentní čokolády.

Začněte s přípravou samotného těsta. Rozšlehejte vejce s cukrem, můžete ručně nebo použít mixér. Deset minut míchejte, dokud se nevytvoří nadýchaná pěna, do které přidejte vanilkový cukr a sůl. Všechno důkladně promíchejte.

Pečení dortu není nic složitého

V samostatné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. Prosejte směs do jiné misky a přidejte ji do směsi, kterou jste si předtím vyšlehali.

Těsto velmi důkladně promíchejte a následně vylijte na pečící plech vyložený papírem. Můžete ho potřít tenkou vrstvou másla, aby pak korpus šel dobře oddělit. Pečte 10-15 minut při 180 stupních. Upečené a vychladlé těsto rozpulte.

Želatinu smíchejte s vodou a nechte ztuhnout. Smetanu dejte do mísy, přidejte vanilkový cukr a vyšlehejte. Nakonec dejte do ledničky. Zahřejte mléko, přidejte bílou čokoládu a smíchejte do hladka. Dejte med a promíchejte. Želatinu přidejte do hmoty, promíchejte a nechte úplně vychladnout.

Poté pomažte jednu polovinu korpusu a druhou přiklopte. Polevu uděláte jednoduše smícháním smetany a čokolády.

Nakonec dejte dort na několik hodin do ledničky a můžete konzumovat!