Chuti vanilky se opravdu nic nevyrovná. Udělejte si minibábovičky s vanilkovým přelivem.

Asi si říkáte, co je to mini bábovička. Nebojte se, je to klasická bábovka jen trochu v menším provedení. Není nic dokonalejšího než, když si těsto nalijete do těchto roztomilých formiček, doplníte vanilkovou omáčkou a máte skvělý minidezert.

Vůně vanilka je úžasná a s touhle fantastickou omáčkou ještě lepší.
Omáčku pak můžete použít i na jiné dezerty jako je třeba štrůdl nebo obyčejné palačinky.

Co budete potřebovat ( 12 kusů )
Těsto:
250g hladké mouky
100 g třtinového cukru
100 ml medu
4 vejce
1 prášek do pečiva
150 g zakysané smetany
lžička cítronové kůry
máslo na vymazání formiček

Čtěte také: Rádi byste si k obědu dopřáli nějakou pochoutku? Nechte se inspirovat tímto receptem a udělejte pečená kuřecí prsa plněná špenátem, sýrem a jarní cibulkou.

Omáčka
250 ml smetany ( 30 % )
2 žloutky
lžíce cukru
semínka z vanilkového lusku

[hana-code-insert name=’google‘ /]

..:Postup:..
Ve velké míse si rozšlehejte vejce s cukrem do husté pěny.
Postupně do směsi přidávejte med, zakysanou smetanu a pak přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte trochu citronové kůry.
Ušlehejte si hladké těsto, které pak lijte vymazaných formiček.
Lijte asi do 2/3 výšky formy.
Bábovky vyskládejte na plech a nechte péct 20 minut na 180°C.

Mezitím si připravíte omáčku na přelití.
Smetanu nalijte do rendlíku a přidejte k ní semínka z lusku.
Zahřívejte na mírném ohni ( nepřivádět k varu ).
V misce si rozšlehejte žloutky s cukrem a přidejte k nim horkou smetanu a stále míchejte.
Pokud Vám vzniknou hrudky, omáčku ještě přeceďte.
Pak už jen stačí jednotlivé bábovky přelít omáčkou.

Tip Bábovičky můžete ozdobit směsí horkého ovoce.