Chutná pita rolka s masovou směsí. Lahodný pokrm si připravíte snadno a rychle

Pokrmy s pitou jsou čím dál tím více populární, a proto bychom dnes rádi hovořili o tomto receptu, jehož základ je pita chléb. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a všechny ingredience jsou snadno k dispozici. Výsledkem je pak chutná pita rolka s kuřecím masem, smetanovým sýrem a pikantní omáčkou. Už teď to zní velice lahodně, natož jak to chutná.

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto chutného pokrmu budete potřebovat:

  • 3 tenké plátky pita chleba
  • 2 tvrdé tvarohy
  • 300 – 400 g kuřecích prsou
  • 1 ČL hořčice
  • 5 – 6 PL zakysané smetany
  • Papriku
  • Sůl
  • Koření podle chuti
  • 2 vejce
  • Slunečnicový olej na smažení

Jak postupovat při vaření

Nejdříve je potřeba si kuřecí maso předvařit. Vložte jej do vody, přidejte sůl a čekejte do úplného uvaření. Pokud chcete, můžete přidat bobkový list nebo celý pepř. Chuť kuřecího vývaru tak umocníte. Jakmile se maso uvaří, vyjměte jej z vody a nechte vychladnout. Až uplyne potřebný čas, protáhněte jej mlýnkem na maso. Na mleté maso nastrouhejte najemno tvrdý tvaroh. V samostatné misce spojte zakysanou smetanu, hořčici, všechno koření, sůl a pečlivě promíchejte, aby se veškeré chutě spojily. Pokud chcete silnější chuť, místo zakysané smetany můžete použít majonézu, ovšem myslete na to, že pokrm nebude tak zdravý. Výslednou omáčku smíchejte s masem a přidejte sýr.

Čtěte také: Jak vytvořit vynikající večeři z obyčejných kuřecích stehen?

Podávání

Vezměte jeden plátek pita chleba, rozložte jej na pracovní plochu, naneste polovinu masové směsi, přikryjte druhým plátkem pita chleba a zatlačte dlaněmi.

Nyní přidejte druhou část masové směsi a zakryjte posledním plátkem pita chleba.

Vše zabalte do těsné rolky. Nechte asi 15 minut, aby se náplň dobře vstřebala do pečiva a pita chléb tak změknul.

Poté nakrájejte rolku na menší kousky o tloušťce asi 4 cm.

V misce rozbijte dvě vejce, vyšlehejte, ponořte do nich kousky pokrmu a vložte na rozpálenou pánev.

Smažte z obou stran.

Podávejte teplé.