Chutné česnekové placky, se kterými můžete nahradit pečivo

Tyhle česnekové placky jsem poprvé ochutnala, když jsme byli s rodinou několik dní na dovolené na Slovensku. Tenkrát nám je podali v restauraci k polévce a natolik mi zachutnaly, že jsem si vyprosila recept. Doma jsem ho hned vyzkoušela a do placek se zamilovala. Nyní je připravujeme nejen jako přílohu k sytější polévce, ale někdy s nimi nahradíme i běžné pečivo.

Česnekové placky jsou naprosto ideální zvláště v případě, kdy chcete k obědu nebo k večeři připravit sytější polévku (třeba takovou fazolačku) a chcete, abyste se pořádně a vydatně najedli. Pokud si k polévce dopřejete kousek česnekové placky, můžu vám zaručit, že sytí budete až až.

Co budete potřebovat na přípravu?

  1. 300 g hladké mouky
  2. 20 g droždí
  3. 2 polévkové lžíce oleje
  4. 2 polévkové lžíce vepřového sádla
  5. 2 polévkové lžíce vody
  6. 1 čajovou lžičku soli
  7. 1 čajovou lžičku krupicového cukru
  8. 1 čajovou lžičku kmínu
  9. 200 ml vody
  10. 4 stroužky česneku

Jak postupovat při přípravě?

  1. Začněte tím, že si připravíte kvásek, který necháte vzejít.
  2. Jakmile kvásek vzejde, přidáte k němu ostatní suroviny a vypracujete hladké těsto.
  3. Z těsta vytvarujte bochník, posypte ho moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte odpočinout.
  4. Z těsta poté vytvarujte placky o síle cca 2 cm.
  5. Povrch placek potřete olejem, který smíchejte s utřeným česnekem a trochou vody.
  6. Placky posypte kmínem, vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 30 minut.
  7. Po upečení placky vyjměte z trouby a potřete je trochou studení vody.
  8. Nechte vystydnout přikryté utěrkou.

Přeji Vám dobrou chuť!

Čtěte také: Na tváři se mi objevily červené fleky, kterých jsem se nemohla zbavit. Pomohla mi až tato 1 věc, která je velkým zázrakem!