Čokoládová pěna se sušenkami vás překvapí svou plnou chutí

Na Vánoce i další svátky potřebujete recepty na krásné a sladké pochoutky. Tento recept vám přinese vynikající a hodně čokoládový dezert, který si vychutnáte. Vyzkoušejte ho o letošních Vánocích, Valentýnu nebo Velikonocích. Anebo jen tak, až budete mít chuť na něco čokoládového. Uvidíte, že se vám tento recept bude hodit i v případě, že budete připravovat občerstvení na oslavu nebo večírek. Je velmi jednoduchý a pochutnají si na něm všichni.

Co budete potřebovat?

Tento dezert se skládá z piškotu, krému a ingrediencí na ozdobu. Řekneme vám, co všechno potřebujete na tuto čokoládovou bombu a jak zpracovat všechny ingredience na seznamu. Na těsto potřebujete:

  • mouka – 30 dkg,
  • máslo (margarín) – 20 dkg,
  • moučkový cukr – 10 dkg,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • vaječný žloutek – 1 ks,
  • citronová kůra – malé množství,
  • sůl – špetka.

Ingredience na krém:

Čtěte také: Česnek a skořice? Duo, které porazí cukrovku a popasuje se i s kily navíc!

  • vaječné bílky – 5 ks,
  • voda,
  • krupicový cukr – 40 dkg.

Na ozdobu:

  • kvalitní čokoláda – 2-3 tabulky,
  • olej na vaření – 3-4 lžíce.

Pracovní postup

Vypracujte si těsto. Mouku vypracujte s máslem na drobenku. Přidejte moučkový cukr, sůl, citronovou kůru, vanilkový cukr a vaječný žloutek. Pusťte se do hnětení a pokračujte, dokud nebude těsto hladké. Zabalte těsto do potravinářské fólie a vložte do lednice na 30 minut. Poté ho vyválejte na 3-4 mm silný plát a vykrájejte kolečka. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte po dobu 5-6 minut. Jakmile začnou okraje zlátnout, máte hotovo.

Na krém svařte tři čtvrtiny cukru na sirup s přiměřeným množstvím vody. Jakmile bude sirup hotový, vyšlehejte bílky se zbylým cukrem. Jakmile budou vyšlehané do tuhé hmoty, přidejte tenkým pramínkem sirup. Šlehejte, dokud směs nevychladne. Krém naneste v silné vrstvě mezi dvě upečená kolečka. Nakonec si rozpusťte čokoládu s olejem ve vodní lázni. Nakonec do čokolády ponořte celý dezert. Skladujte v lednici. Z tohoto množství byste měli získat asi 20 kusů.

Zdroj: tutirecept.hu