Čokoládové bonbony s ořechy si snadno připravíte doma

Každý z nás si alespoň jednou za čas velmi rád pochutná na kvalitních bonbonech z čokolády. Dobrou zprávou je, že si je můžete vyrobit i ve své kuchyni. Dnes se podíváme na to, jak si vyrobit čokoládovou pochoutku, která bude chutnat celé rodině. Navíc tyto domácí bonbony můžete použít na Vánoce také jako dárek pro své milované. Jestli jim chcete něco sami vyrobit, jídlo nebo pití je vždy skvělou věcí, jak je potěšit a utratit za dárek minimální množství peněz.

Co budete potřebovat?

Tyto bonbony se skládají z těsta a kaštanové náplně. Proto jsou ideální na podzim nebo v zimě. Celkově nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí a nebudou vás stát žádné velké peníze. Poradíme vám, jak z nich vytvořit vynikající dezert pro všechny. Na těsto potřebujete:

  • mleté sušenky – 10 dkg,
  • mleté vlašské ořechy – 20 dkg,
  • moučkový cukr – 20 dkg,
  • kakaový prášek – 1 polévková lžíce,
  • mléko – ½ dl.

Na náplň:

Čtěte také: Čajové sušenky si snadno a rychle připravíte doma. Jak?

  • kaštanová hmota – 25 dkg,
  • mleté sušenky – 15 dkg,
  • máslo – 10 dkg,
  • rum – podle chuti,
  • nakládané třešně.

Pracovní postup

V první řadě si připravte těsto. Mleté sušenky smíchejte s vlašskými ořechy, moučkovým cukrem a kakaovým práškem. Poté přidejte malé množství mléka. Jakmile budete mít vypracované těsto, rozdělte ho na 20-25 porcí. Poté si můžete připravit kaštanovou náplň. Smíchejte kaštanovou hmotu s moučkovým cukrem, mletými sušenkami, měkkým máslem a kapkou rumu. V tuto chvíli máte připravené obě části tohoto dezertu a stačí, abyste je dali dohromady.

Sušenkový základ naplňte jeden po druhém do silikonové formy, formy na vosí hnízda nebo do podobné formičky. Doprostřed vložte jednu třešeň a potom naplňte kaštanovou náplní. Jakmile budou bonbony naplněné, máte hotovo. Stačí, abyste je uložili do lednice a pochutnali si na nich. Zvenku budou bonbony ořechové a uvnitř kaštanové. Takovou kombinaci jste ještě jistě neochutnali. Je vynikající a chutná jako z obchodu nebo cukrárny.

Zdroj: tutirecept.hu