David Hampl
2 prosince, 2021
, ,

Megačokoládová pochoutka bude chutnat opravdu každému milovníkovi čokolády. Kdo by nemilovat tu sladkou chuť, která se rozplyne na jazyku? Podle tohoto receptu si připravíte čokoládový dort, který si každý zamiluje. Dort se dělá v troubě, je připravený během několika minut a vychutnat si ho můžete například s dobrou kávou.

Dort bude uvnitř vlhký a zvenku pokrytý křupavou krustou

Tomuto jednoduchému receptu prostě neodoláte. Na těsto budete potřebovat následující suroviny:

  • 280 ml mléka
  • 2 vejce
  • 250 g mouky
  • 300 g cukru
  • 60 g rostlinného oleje
  • 55 g kakaa
  • 1,5 lžičky jedlé sody
  • 60 g másla
  • 1,5 lžičky octa

Udělat si musíte také fondán, na který si připravte:

  • 4 lžíce kakaa
  • 5-6 lžic vody
  • 4 lžíce cukru
  • 50 g másla
  • 1 lžíci rostlinného oleje

Do hluboké mísy si nejdříve prosejte mouku a kakao, do kterých přidejte cukr, vejce a všechno zalijte mlékem. Máslo si rozpusťte buď v hrnci, nebo mikrovlnné troubě. Přidejte ho do těsta a nalijte do něj také díl rostlinného oleje. Vyšlehejte do hladka. Přidejte sodu, trochu octa, špetku soli a šlehejte další minutu.

https://ohlyad-dnya.pro/

Polevu uděláte mezitím co se bude dort péct

Připravte si zapékací formu, do které nalijte těsto. Nejdříve si ale vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte těsto asi 45 minut.

https://ohlyad-dnya.pro/

Zkontrolujte upečenost pomocí špejle nebo dřevěné vařečky. Mezitím, co se dort peče, si můžete připravit fondán. Do rendlíku dejte cukr a kakao. Zalijte vodou a přidejte máslo, neustále míchejte a povařte dvě minuty. Poleva je hotová v případě, je že hladká. Vypněte plotýnku a přidejte do polevy ještě olej a dobře promíchejte.

https://ohlyad-dnya.pro/

Poleva bude rychleji hotová, když smícháte čokoládu s trochou másla. V takovém případě ale dělejte podle svého uvážení. Polevu na dort dávejte hned poté, co ho budete mít upečený.

https://ohlyad-dnya.pro/

Takto připravený dort už můžete bez obav servírovat. Tímto dortem potěšíte i každého malého milovníka čokolády, po zatuhnutí ho můžete také ozdobit.

Sdílejte článek