Čokoládový koláč: Příprava trvá jen 7 minut a nepotřebujete váhu ani odměrku. Postačí vám obyčejný hrnek

Tzv. „Hrnkové koláče“ jsou podle mě nejlepší a nejjednodušší. Kdo by neměl rád tu lehkost, se kterou vysypává vše z jednoho hrnku, pak se těsto dobře promísí a v podstatě máme hotovo? Dnes mám pro vás čokoládový koláč, který se vyplatí například tehdy, když má přijít nečekaná návštěva nebo máte prostě chuť na něco sladkého.

 

Budeme potřebovat:

Čtěte také: Nebojte se nebankovních půjček – ČNB si dnes hlídá i je

  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek mletých ořechů
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 4 vajíčka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • čokoláda na polevu

Postup:

 

[sociallocker]

Ve velké misce si smícháme všechny suroviny, já míchám pomocí mixéru, což mou práci ještě urychlí. Je jedno, v jakém pořadí suroviny dáte do misky, já jdu většinou po pořadí. Následně těsto vylijeme na plech, který jsme si předtím vymastili máslem či olejem a vysypali moukou.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Celý koláč pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia asi 40 minut. To, zda je hotový, zjistíte klasicky dřevěným párátkem.

Na závěr koláč polijte rozpuštěnou čokoládou, případně si připravte jednu z těchto čokoládových polev, které vám při krájení nepopraskají. Dobrou chuť.

[/sociallocker]