Cuketový krém, který se skvěle hodí na toast k snídani i večeři

Výroba cuketového krému není vůbec složitá. Jakmile ho ochutnáte, budete ho dělat často pro celou rodinu. Možná to na první pohled nezní chutně, ale věřte tomu, že je chutný, jemný a lahodný. Recept je na poměrně velké množství, ale věřte, že ho spotřebujete. Je velmi dobrý, zdravý a přitom vám ho bez problémů sní i děti. Vypadá i chutná lákavě a užít si ho můžete nejen jako pomazánku na pečivu, ale přidávat ho můžete také ho hlavních jídel jako dochucovadlo nebo omáčku.

Co budete potřebovat?

Na výrobu toho potřebujete poměrně dost a v docela velkém množství, ale na druhou stranu vám krém dlouho vydrží a budete si ho moci vychutnávat do syta. Na výrobu si připravte 6 kg cuket, 1 kg mrkve, 1 kg zelné papriky, 1 stroužek česneku, 3 kg rajčat, 5 čajových lžiček červené papriky, 20 dkg cukru, 4 lžíce soli, 4 dl oleje a 4 bobkové listy. Jak vidíte, nejedná se o nic drahého, což je velká výhoda tohoto receptu.

Způsob přípravy

V první řadě si musíte připravit veškerou zeleninu. Vše nasekejte do velkého hrnce. Přidejte sůl, cukr, bobkové listy, olej a potom směs vařte po dobu asi 3 hodin. Poté vytáhněte bobkové listy a směs rozdrťte tyčovým mixérem. Přidejte červenou papriku a nechte vše ještě pár minut vařit. Mezitím byste měli mít již připravené sterilní nádoby, do kterých krém dáte a budete je v nich skladovat. Směs nalijte do sklenic. Hrdla sklenic přikryjte fólií a nakonec přidejte víčko.

Čtěte také: Recept na domácí sušenky s čokoládovou polevou

Nádoby otočte dnem vzhůru a nechte směs takto vychladnout. Tímto způsobem získáte vynikající domácí krém, který můžete jednoduše namazat na chléb či housku, anebo ho použít jako dochucení nebo omáčku k hlavnímu jídlu. Vynikající je s přírodním nebo smaženým masem. Vynikající ale bude také na domácí pizze nebo v těstovinové omáčce. Uvidíte, jak je multifunkční a i velké zásoby za chvilku rychle zmizí.