Výroba cuketového krému není vůbec složitá. Jakmile ho ochutnáte, budete ho dělat často pro celou rodinu. Možná to na první pohled nezní chutně, ale věřte tomu, že je chutný, jemný a lahodný. Recept je na poměrně velké množství, ale věřte, že ho spotřebujete. Je velmi dobrý, zdravý a přitom vám ho bez problémů sní i děti. Vypadá i chutná lákavě a užít si ho můžete nejen jako pomazánku na pečivu, ale přidávat ho můžete také ho hlavních jídel jako dochucovadlo nebo omáčku.

Co budete potřebovat?

Na výrobu toho potřebujete poměrně dost a v docela velkém množství, ale na druhou stranu vám krém dlouho vydrží a budete si ho moci vychutnávat do syta. Na výrobu si připravte 6 kg cuket, 1 kg mrkve, 1 kg zelné papriky, 1 stroužek česneku, 3 kg rajčat, 5 čajových lžiček červené papriky, 20 dkg cukru, 4 lžíce soli, 4 dl oleje a 4 bobkové listy. Jak vidíte, nejedná se o nic drahého, což je velká výhoda tohoto receptu.

Způsob přípravy

V první řadě si musíte připravit veškerou zeleninu. Vše nasekejte do velkého hrnce. Přidejte sůl, cukr, bobkové listy, olej a potom směs vařte po dobu asi 3 hodin. Poté vytáhněte bobkové listy a směs rozdrťte tyčovým mixérem. Přidejte červenou papriku a nechte vše ještě pár minut vařit. Mezitím byste měli mít již připravené sterilní nádoby, do kterých krém dáte a budete je v nich skladovat. Směs nalijte do sklenic. Hrdla sklenic přikryjte fólií a nakonec přidejte víčko.

Nádoby otočte dnem vzhůru a nechte směs takto vychladnout. Tímto způsobem získáte vynikající domácí krém, který můžete jednoduše namazat na chléb či housku, anebo ho použít jako dochucení nebo omáčku k hlavnímu jídlu. Vynikající je s přírodním nebo smaženým masem. Vynikající ale bude také na domácí pizze nebo v těstovinové omáčce. Uvidíte, jak je multifunkční a i velké zásoby za chvilku rychle zmizí.

Sdílejte článek