Ďábelské zapečené chleby s jemně pálivou směsí. Večeře, kterou budete rádi dělat znovu

Ingredience:

  • Olej
  • Plátky pepřového salámu
  • Chilli
  • Cca. hrst mraženého hrášku
  • Malá plechovka koncentrovaných rajčat (silná)
  • 500 g pasírovaných rajčat (zředěných)
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 plechovka fazolí
  • Sýr
  • Půl kg chleba
  • Kečup
  • Majonéza
  • Koření: sůl, pepř, česnekový granulát, koření, mletá červená paprika, oregano, bazalka, mletý kmín
shutterstock.com

Postup:

Mražený hrášek vložíme do vroucí vody a napůl zakryjeme.
Nakrájejte pár plátků paprikového salámu a orestujte je na oleji s trochou chilli papričky.
Když salám začne hnědnout a pouštět tuk, přidejte tlustá rajčata z konzervy a lžíci červené papriky. Orestujte.
Přidejte konzervovanou kukuřici a fazole, přelijte rajčatovou omáčkou a dochutíme solí, pepřem, kořením, česnekovými granulemi, oreganem, bazalkou a kmínem.
Po uvaření přidejte mražený hrášek.
Vařte, dokud hmota nezhoustne. V posledních minutách trochu rozdrtěte fazole a hrášek pro hustší a krémovější konzistenci.
Vložte hmotu na plech vyložený pečicím papírem a položte 6 plátků chleba.
Posypte sýrem a pečte v troubě předehřáté na 200°C po dobu 10 minut odspodu nahoru, poté na posledních 5 minut přepněte na ventilátor, dokud sýr nezhnědne.