David Hampl
9 prosince, 2018

Když se podíváme na to, jak bohaté množství různých dezertů dnes existuje, tak musíme jasně říci, že jsou recepty, které jsou neznámé, stejně jako jsou recepty, které jsou osvědčenou klasikou. A sem se jasně řadí dezert, který nese označení Napoleon. Ten patří do skupiny velmi populárních sladkých pokrmů, které zná mnoho lidí už ze svého dětství. Napoleon je zkrátka osvědčenou klasikou.

Verze, která ne tou nejjednodušší

Mnoho lidí si dezert Napoleon nepřipravuje hlavně proto, že jim může přijít celkově složitý a také komplikovaný. Hlavně potom kvůli přípravě těsta. Na tom něco bude, ale na druhou stranu tu stále existují alternativy, kdy je možné říci, že není vždy nezbytné se s těstem dělat, stejně jako není nezbytné ano to, že budete dezert Napoleon péci. Podívejte se společně s námi na to, jak na jednoduchý recept. Co budete potřebovat?

  • 800 gramů sušenek
  • 1 litr mléka
  • 4 vejce
  • 150 gramů másla
  • 7 lžic cukru
  • 1 vanilkový cukr

Začíná se vejci

Je patrné, že jelikož součástí daného receptu jsou již hotové sušenky, tak si můžete být jisti, že když bude Napoleon připravován, tak se budete soustředit výhradně jenom na tvorbu krému. Ten začnete dělat tak, že s vezmete vejce, které začnete šlehat. Do nich následně přidáte oba druhy cukrů, díky čemuž vznikne požadovaná konzistence, která bude mít lehce tužší charakter.

Pokračování článku na další stránce
Sdílejte článek