Dietní rychlá roláda bez mouky: Stačí jen zakysaná smetana, trocha sýra, vajíčko a máte úžasnou lehkou večeři! + nepřiberete ani deka

Nečekaná návštěva nebo chuť na něco dobrého zaskočí někdy snad úplně každého. Jenže, co si dát, když lednice je téměř prázdná, ve skříni toho moc nemáme a do obchodu je pozdě? Pokud navíc hosti nebo vy nemůžete jíst mouku, resp. nechcete, je výběr možností o to menší. Naštěstí existuje jeden recept na jednu z nejrychlejších plněných rolek, které existují. Není k tomu zapotřebí ani nějak mnoho surovin. A ty, které zapotřebí jsou, máte většinou doma. Situaci tedy můžete zachránit a ubránit se trapnému tichu u stolu bez pohoštění.

Oblíbený a rychlý recept

Nemusí se jednat jen o návštěvu, ale sami někdy máme chuť na něco dobrého, ale ne zrovna sladkého. Receptů na slané pochoutky je na internetu nebo v kuchařkách mraky, a každý už většinou má svůj oblíbený recept. Pokud ovšem stále nevíte, co vyzkoušet nebo chcete vyzkoušet něco nového, pak rozhodně zvolte tento recept. Plněná rolka vypadá krásně, chutná fantasticky a její příprava je velmi jednoduchá a rychlá.

Ingredience k přípravě

K přípravě samotné rolky budete potřebovat následující ingredience: 6 vajec, 110 g zakysané smetany, 70 g mrkve, sůl, pepř. Na náplň do rolky budete potřebovat zase tyto ingredience: 200 g tvrdého sýra, 2 stroužky česneku, 2 kelímky zakysané smetany, kopr nebo petržel, sůl a pepř. Pár hlavních ingrediencí dokáže vytvořit báječný chuťový oblouk a skvělý gastronomicky zážitek.

Čtěte také: Vyzkoušejte skvělý ořechový zákusek, který chutná jako z cukrárny

Jednoduchý postup

Vejce rozbijte do misky, přidejte sůl, pepř a vyšlehejte. Přidejte smetanu, nastrouhanou mrkev a znovu vyšlehejte. Plech si vyložte pečícím papírem, potřete ho trochou olivového oleje a vylijte na něj směs. Směs upečte v troubě při 170 stupních 15 minut. Poté nechte vychladnout. Z ingrediencí na náplň vytvořte směs, a směsí potřete upečenou hmotu. Ze hmoty pak udělejte rolku, zabalte do papíru, vložte do lednice a máte hotovo. Dobrou chuť.