David Hampl
28 října, 2019

Nejoblíbenější jídla jsou taková, která jsou velmi chutná, která jsou také jednoduchá a u kterých se nemusíte obávat toho, že byste zašpinili mnoho nádobí. A přesně jeden takový recept pro vás nyní máme. Zapečení mleté maso s bramborem a rajčaty, z jednoho pekáče. Kombinace chutí se nebojte, jelikož až okusíte, budete toto jídlo milovat.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Aby se vše povedlo, je třeba mít ty správné ingredience. Nemusíte se bát, že by v receptu bylo něco, co třeba neznáte, nebo že by zde bylo něco, co běžně nepořídíte. Je tomu přesně naopak. Na přípravu si nachystejte:

  • 500 g mletého masa
  • 1 větší cibuli
  • 150 konzervovaných rajčat
  • 500 g brambor
  • 100 g strouhaného sýru
  • 6 vajec
  • Sůl, pepř a další koření

Nejprve si připravte maso

Ideální je začít už v samotném pekáči, a to buď v troubě, nebo na sporáku. Budete mít jistotu, že neušpiníte jakákoliv jiný kus nádobí. Na pekáč dejte olej a poté najemno nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidejte mleté maso a restujte. Následně zalijte rajčaty a lehce provařte. Postup je stejný, jako když se připravuje boloňská omáčka. Vše následně dochuťte solí, pepřem a kořením.

Nachystejte brambory

Mezi tím, co se omáčka vaří a houstne si nachystejte brambory. Ty nejprve oloupejte a poté je lehce povařte do měkka. Následně vezměte vidličku a vytvořte z nich takzvané šťouchané brambory. To je konzistence, která je pro tento recept nezbytná.

Správné vrstvení je základ

Jak na to? Na samotné dno pekáče by měla přijít zhruba polovina vašich šťouchaných brambor. Následně na ně přijde vrstva masové omáčky. Tu použijte kompletně všechnu. Následně je to opět vrstva brambor, všech zbývajících. Potom na brambory rozklepněte 6 vajíček a snažte se o to, aby byli konzistentní. Následně kolem vajec nasypte strouhaný sýr. A jste připraveni.

Nyní do trouby

Poslední krok je už celkem jednoduchý. Pekáč vložte do trouby, která bude předehřátá na 180 stupňů Celsia. V té pečte několik desítek minut. A to, dokud nebude sýr lehce hnědý a vejce nebude tepelně upraveno. Potom vyndejte a můžete servírovat.

Sdílejte článek