Do sáčku dala droždí, vodu, mouku a cukr a výsledek každého překvapil....

Do sáčku dala droždí, vodu, mouku a cukr a výsledek každého překvapil. Upečte si doma pravou francouzský pletenec se sezamem

Francouzské pečivo – to jsou křupavé bagety, pletýnky, croissanty a mnohé další druhy pečiva. Kdo by je nemiloval? Dnes jsme si pro vás připravili pravý francouzský recept na domácí pletenec se sezamem, kterou když jednou vyzkoušíte, už si ji nikdy v obchodě nekoupíte. Zaručuji vám pravý gurmánský zážitek.

bageta1
Budete potřebovat:

  • 1 polévkovou lžíci sušeného droždí
  • 250 ml vody
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 80 ml oleje
  • 1 vajíčko
  • 250 gramů mouky
  • 25 gramů sezamových semínek

Postup:

[sociallocker]

Na přípravu budete potřebovat uzavíratelná plastová kapsa, ale šikovnější si poradí a postačí jim i miska. Pojďme si ale říct něco právě o postupu se sáčkem.

bageta2Do kapsy vložíme droždí, vodu, cukr, sůl, olej a 220 gramů mouky. Sáček dobře uzavřeme a vymačkáme veškerý vzduch. V rukou vypracujeme těsto.

bageta3Sáček umístíme do velké misky s teplou vodou a necháme ho tam přibližně 30 minut. Těsto krásné vykyne.

bageta4Po půlhodině do sáčku přidáme 30 gramů zbývající mouky a dobře promícháme.

bageta5Těsto necháme v teplé vodě ještě další hodinu. Když je těsto vykynuté, vyndáme ho ze sáčku a rozdělíme na tři stejné části.

bageta6Z každého kousku těsta uděláme delší pás. Ze tří pásů zapleteme klasický cop.

bageta7Hotový cop dáme na plech s pečícím papírem a potřeme ho vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.

bageta8bageta9Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a pletenec pečeme cca 40 minut dokud nemá zlatavý povrch.

bageta10Chcete-li vidět podrobný návod, doporučuji postupovat krok za krokem podle tohoto videa. Dobrou chuť.

[/sociallocker]

print