Dokonale jemné koblihy, které nemusíte smažit. Jejich chuť vás dostane do kolen! -
Menu

Dokonale jemné koblihy, které nemusíte smažit. Jejich chuť vás dostane do kolen!

Milujete koblihy? Já rozhodně! Čerstvým koblížkům, které jsou krásně vláčné a měkoučké zkrátka nikdy nedokážu odolat. Jenže ty v obchodech mi přestaly chutnat, protože byly často tvrdé a suché – prostě nic pro mě. Našla jsem ale opravdu skvělý recept a od té doby si koblihy pravidelně připravujeme doma. A je to opravdu lahoda!

Kdo by dokázal odolat čerstvým koblihám, které tak úžasně voní a doslova se rozplývají na jazyku? Máte pravdu, jen blázen by jim dokázal říci ne. Pakliže si i vy s chutí na koblihu pochutnáte, vyzkoušejte recept, o který se s vámi podělím v následujících řádcích. Můžu vám zaručit, že jakmile jej jednou vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít koblihy dělat jinak!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 50 g másla
  • 500 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 10 g sušeného droždí
  • 120 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 125 g pomazánkového másla
  • čokoládové lupínky (nemusí být)
  • moučkový cukr
  • pomerančovou kůru

Jak postupovat při přípravě?

  1. V misce smíchejte droždí, vlažné mléko, lžičku cukru a nechte vzejít kvásek.
  2. Mezitím si v jiné misce smíchejte mouku, vajíčka, máslo, zbytek cukru, pomazánkové máslo a trochu pomerančové kůry na provonění.
  3. Jakmile vzejde kvásek, smíchejte jej s ostatními surovinami a vypracujte těsto.
  4. Těsto nechte na teplém místě odpočinout, čím déle jej necháte kynout, tím lépe, koblížky pak budou o to nadýchanější.
  5. Po vykynutí těsta do něj vmíchejte čokoládové lupínky, pokud je v koblihách nechcete, přidávat je nemusíte.
  6. Z těsta posléze vykrajujte kruhy, které nechte ještě chvíli na pracovní desce kynout.
  7. Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C, jakmile dosáhne požadované teploty, vložte do ní plech vyložený pečicím papírem s vyskládanými koblížky a pečte je cca 20-25 minut, dokud nebudou krásně zlatavé.

Na těchto koblihách miluji nejen to, jak jsou úžasně nadýchané, příjemně měkoučké a parádně vláčné, ale zároveň i to, že se nesmaží a nejsou tím pádem vůbec mastné. Zamilujete si je i vy!

Líbil se vám článek?

Tisk

Lepší šlehačkové větrníky jste ještě nejedli. Podívejte se na recept, jak je připravit

RECEPTY
Jsou zákusky, které jsou považovány za naprostou klasiku. V tomto případě se jedná o větrníky, které nezdobí jenom chladicí boxy v cukrárnách,…

Šťavnaté karbanátky zase trochu jinak: tahle varianta vám vykouzlí boule za ušima!

RECEPTY
Karbanátky jsou u nás doma velmi oblíbeným jídlem, na kterém si s chutí smlsneme nejen my dospělí, ale pokaždé bleskurychle…

Jak se jedlo před 40 lety? Jaké jídlo bylo klasikou a jak chutnalo? Mnoho pokrmů překvapí

RECEPTY
Všechno se vyvíjí. A jídlo rozhodně není žádnou výjimkou. Pokud vás zajímá, jak se jedlo před 40 let, dost možná…

Zdravý FIT recept, který Vás potěší a zároveň udrží v kondici! Pečená ryba s chřestem!

RECEPTY
Večeře je velmi důležité jídlo, a tak byste ho neměli nikdy přeskočit, i když držíte dietu. Dokonalá večeře je ta,…

Rádi byste si k večeři připravili něco lekhého, ale zároveň vydatného? Pak vyzkoušejte tento famózní recept na Cuketový dort!

RECEPTY
Souhlasíte, že občas zkrátka není chuť připravovat těžké pokrmy z masa? Pak je čas vyzkoušet tento lehký recept na cuketový…

Udělejte kulinářský dojem na své hosty: pečeně po cikánsku jim zaručeně vyrazí dech

RECEPTY
Pečeně po cikánsku je trochu náročnější recept, se kterým ale zaručeně uděláte dojem. I když vám jeho příprava zabere necelé…

Znáte ledový koláč? Tyto smetanové kostky si musí zamilovat úplně každý

RECEPTY
Koho honí mlsná a rád by si něco upekl, nemusí jít jenom cestou klasiky. Může zkusit i něco jiného. Velkým…

Tak tyto domácí utopence si musíte připravit! Bez čekání je můžete jíst hned!

RECEPTY
Tak tento recept na utopence je rozhodně ten nejlepší, jaký jsem kdy viděla. Nejenže se jedná o tradiční dokonalé a…

Dlouhá léta jsem hledala ten nejlepší recept na čalamádu, kterou má rodina zbožňuje. Tato je ta vyvolená! Vydrží dlouho, nezhnědne a je křupavá jako čerstvá zelenina!

RECEPTY
Čalamáda je perfektní nakládaný salátek, který je vhodný téměř k jakémukoli jídlu, zejména pak během zimních měsíců, kdy nám vitamíny v…

Potřebujete tip na rychlý dezert? Vyzkoušejte tento úžasný nepečený čokoládový dort!

RECEPTY
  Všichni milují nepečené dorty, to je jasné. Dají se snadno a rychle připravit a jsou ideální, když máte najednou…

Vzhledem k tomu, že jsem vyzkoušela tento recept, nemusela jsem konečně kupovat cukroví! Oslnivě chutné!

RECEPTY
Dnes Vám přinášíme dokonalý tip nejenom na vánoce, ale po celý rok. Jedná se o smetanový a nadýchaný dezert, který…

Ryba s tajnou ingrediencí, díky které ji budou hosti milovat. Všechno připravit trvalo 15 minut a pak už jen dáte péct!

RECEPTY
Ryby by měly být nedílnou součástí našich jídelníčků. Jak se vak ukazuje, jsme to hlavně my Češi, kteří jich máme…

Nechali jste někdy těsto kynout přes noc? Doporučujeme vyzkoušet! Těsto je pak dokonale vláčné!

RECEPTY
Nevíte, jak překvapit svou rodinu? Připravili jsme pro Vás recept na nádherný "Alexandrijský" koláč, který nikoho nenechá lhostejným. Tento dezert…

Nepečený Ferrero Rocher cheescake: Rychlý, jednoduchý a miluje ho celá rodina!

RECEPTY
Ať už milujete sladké, nebo jej nějak extra v oblibě nemáte, tomuto famóznímu dortu zaručeně neodoláte. Tento cheesecake je jeden…