Dokonale jemné koblihy, které nemusíte smažit. Jejich chuť vás dostane do kolen! -
Menu

Dokonale jemné koblihy, které nemusíte smažit. Jejich chuť vás dostane do kolen!

Milujete koblihy? Já rozhodně! Čerstvým koblížkům, které jsou krásně vláčné a měkoučké zkrátka nikdy nedokážu odolat. Jenže ty v obchodech mi přestaly chutnat, protože byly často tvrdé a suché – prostě nic pro mě. Našla jsem ale opravdu skvělý recept a od té doby si koblihy pravidelně připravujeme doma. A je to opravdu lahoda!

Kdo by dokázal odolat čerstvým koblihám, které tak úžasně voní a doslova se rozplývají na jazyku? Máte pravdu, jen blázen by jim dokázal říci ne. Pakliže si i vy s chutí na koblihu pochutnáte, vyzkoušejte recept, o který se s vámi podělím v následujících řádcích. Můžu vám zaručit, že jakmile jej jednou vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít koblihy dělat jinak!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 50 g másla
  • 500 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 10 g sušeného droždí
  • 120 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 125 g pomazánkového másla
  • čokoládové lupínky (nemusí být)
  • moučkový cukr
  • pomerančovou kůru

Jak postupovat při přípravě?

  1. V misce smíchejte droždí, vlažné mléko, lžičku cukru a nechte vzejít kvásek.
  2. Mezitím si v jiné misce smíchejte mouku, vajíčka, máslo, zbytek cukru, pomazánkové máslo a trochu pomerančové kůry na provonění.
  3. Jakmile vzejde kvásek, smíchejte jej s ostatními surovinami a vypracujte těsto.
  4. Těsto nechte na teplém místě odpočinout, čím déle jej necháte kynout, tím lépe, koblížky pak budou o to nadýchanější.
  5. Po vykynutí těsta do něj vmíchejte čokoládové lupínky, pokud je v koblihách nechcete, přidávat je nemusíte.
  6. Z těsta posléze vykrajujte kruhy, které nechte ještě chvíli na pracovní desce kynout.
  7. Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C, jakmile dosáhne požadované teploty, vložte do ní plech vyložený pečicím papírem s vyskládanými koblížky a pečte je cca 20-25 minut, dokud nebudou krásně zlatavé.

Na těchto koblihách miluji nejen to, jak jsou úžasně nadýchané, příjemně měkoučké a parádně vláčné, ale zároveň i to, že se nesmaží a nejsou tím pádem vůbec mastné. Zamilujete si je i vy!

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Pečivo bez mouky? Existuje. Díky tomuto receptu si můžete pochutnávat…

Bez pečiva se v dnešní době těžko obejdeme. Je součástí naší stravy, a to v podstatě té celodenní. Určitě mu nelze upřít…
RECEPTY

Co se stane, když dáte dohromady recept na Tiramisu a…

Jsou dezerty, které jsou všem velmi dobře známé. Pokud začneme variantou číslo jedna, kterou je dezert klasický, tak mluvíme o…
RECEPTY

Toto zapečené vepřové má několik unikátů, pro které ho musíte…

Vepřové maso je u nás jedním z těch nejoblíbenějších. Je to jak pro jeho různorodost, tak pro jeho dostupnost na pultech,…
RECEPTY

Tyhle pudinkovo-banánové řezy jsou nejlepší na světě. Ohromí vás jejich…

Hledáte recept na něco sladkého? Pokud ano, a dochází vám inspirace, máme pro vás zajímavý tip. Jsou to pudinkovo banánové…
RECEPTY

Tato famózní vajíčková pomazánka vás přesvědčí o tom, že lepší…

Pomazánky nemusíte kupovat jenom v obchodech. To ostatně ani moc nedoporučujeme, jelikož zde se velmi často setkáte s šizením surovin, stejně jako…
RECEPTY

Dejte dohromady čokoládu a tvaroh a následně vám vznikne skvělá…

Tvaroh je velmi chutný, stejně jako je i celkem lehký, a pro lidský organismus je také zdravý. I proto by…