Dokonalé pusinky pro každého milovníka jednoduchých sladkostí!

Sladké pusinky dokáže udělat každý. Tato sladká drobnost bude vždy perfektní, chutná a krásně křupavá. Pusinky připravíte velmi snadno a rychle. Můžete si je dát jen na chuť nebo na ozdobu dalších dezertů. V každém případě si na nich pochutnáte a velmi efektivně zpracujete vaječné bílky, které byste jinak vyhodili. Jestli vás nějaké zůstanou navíc, připravte si vynikající a jemné pusinky. Zabere vám to jen chvilku a potěší to všechny ve vaší domácnosti.

Co budete potřebovat?

Uložte si tento recept na později a vyzkoušejte ho. Jakmile budete mít k dispozici pár vaječných bílků, můžete si pusinky připravit. Na tento recept potřebujete pouhé tři ingredience a cukrářský sáček. Jestli ho nemáte, můžete použít také polévkovou (nebo jinou) lžíci. Na výrobu těchto vynikajících pusinek potřebujete:

  • vaječné bílky – 10 ks,
  • cukr – 600 gramů,
  • citronová šťáva – 3 čajové lžičky.

Pracovní postup

Vaječné bílky vložte do velké mísy. Z uvedených surovin připravíte poměrně hodně pusinek, takže je můžete použít na ozdobu dortu i na chuť. Vyšlehejte bílky při nízkých otáčkách. Jakmile uvidíte pěnu, zvyšte rychlost a přidejte cukr. Přidávejte ho postupně a neustále šlehejte bílky. Hmotu šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte citronovou šťávu a šlehejte mixérem dalších 1 minutu. Poté budete mít připravené sladké pusinky.

Čtěte také: Ananasové řezy podle paní Jančíkové – lahodná pochoutka pro každou příležitost!

Plech vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 120 stupňů. Tato teplota vám bude stačit. Pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku vytvořte z bílé hmoty pusinky na plech. Plech vložte do horké trouby a pečte po dobu 50 minut. Nechte je vychladnout v otevřené troubě po dobu 20-30 minut, až budou upečené. Hotové pusinky skladujte v uzavíratelném sáčku nebo vzduchotěsné nádobě. Můžete je samozřejmě také ihned podávat a vychutnat si jejich sladkou chuť. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: kukhovaryty.com