Dokonalé těsto na pizzu. Podívejte se na jednoduchý recept

Pizza, buchty a koláče mají jedno společné, a tím je těsto. Výběr ingrediencí už je potom jen na vás a vašich chutích. Abyste docílili nadýchaného a vláčného těsta, stačí dodržet snadný postup. Podívejte se, jak si takovou pochoutku doma vytvořit za krátký čas a nakrmit všechny hladové žaludky v domácnosti.

Co budete potřebovat

Příprava je celkem snadná a mnoho ingrediencí najde každá hospodyňka u sebe doma. Pokud ne a vydáte se do obchodu, zjistíte, že je recept i finančně nenáročný.

Připravte si proto:

Čtěte také: Dietní rychlá roláda bez mouky: Stačí jen zakysaná smetana, trocha sýra, vajíčko a máte úžasnou lehkou večeři! + nepřiberete ani deka

  • sušené droždí – 1 sáček
  • sůl – ½ lžičky
  • mléko – 500 ml
  • pšeničná mouka – 5 hrnků
  • olej – 2 lžíce
  • cukr – 2 lžíce

Pusťte se do toho

Připravte si větší nádobu, jako je mísa nebo lavor. Smíchejte opatrně droždí a mouku, a teprve pot přidejte další ingredience, jako je mléko, sůl cukr a olej. Výběr mouky závisí na vás. Pokud vám lepek nedělá dobře, můžete zvolit například rýžovou. Stejné je to i s olejem, který může být levnější slunečnicový nebo zdravější olivový.

Těsto nechte na chvíli odpočinout v lednici, klidně několik hodin. Teprve poté jej rozválejte. Následný postup opět závisí na vás. Těsto zpracujte podle toho, zda si chcete dát buchty, pizzu nebo koláče.

Sladké nebo slané?

Koláče mohou být makové nebo tvarohové a stejně tak i buchty, které můžete vylepšit přidáním rozinek navrch. Pokud chcete těsto raději slané, zkuste na pizzu dát všechny ingredience, které máte rádi. Slaninu, šunku, salám, zeleninu, houby a jiné pochoutky. Nakonec pečte v troubě kolem půl hodiny, až začne mít těsto zlatavé okraje.

Okraje pizzy, které nejsou zakryté ingrediencemi, můžete potřít rozšlehaným vajíčkem. Díky tomu pak bude těsto pěkně křupat. Buchty zase před servírováním posypte moučkovým cukrem.