Dokonalý dezert ze zbytků, které najdete v kuchyni

Máte doma zbytky čokolády a nějakého ovoce? Jestli ano, můžete si vyrobit jednoduchou a lahodnou buchtu ze zbytků. Můžete přidat třešňový kompot nebo jiné ovoce, které máte právě po ruce. Ovoce v kombinaci s čokoládou bude chutnat skvěle a navíc zužitkujete všechny zbytky, které máte doma a nevíte, co s nimi udělat. Podívejte se na velmi jednoduchý a chutný recept.

ketkes.com

Co budete potřebovat?

Na přípravu tohoto lahodného dezertu potřebujete 400 gramů mouky, 1 lžičku prášku do pečení, 200 gramů cukru, 100 gramů kokosových vloček, 2 vejce, 1 lžičku pomerančového extraktu, 100 ml oleje, 350 ml mléka, 150 gramů třešní (nebo jiného ovoce), 100 gramů čokolády, 100 gramů višní (nebo jiného ovoce). Působí to jako hodně ingrediencí, ale většinu z nich máte neustále doma. Tento recept je velmi jednoduchý a buchtu budete mít připravenou na pečení během pár minut.

Pracovní postup

V první řadě si připravte hlubokou mísu. Do mísy vložte mouku, prášek do pečiva, cukr a kokosové vločky. Potom přidejte také vejce, pomerančový extrakt, olej a asi polovinu z připraveného mléka. V tuto chvíli těsto důkladně promíchejte. Musíte získat hladkou a homogenní směs. Použijte k tomu obyčejnou stěrku, se kterou se vám bude pracovat nejlépe. Postupně přidávejte také zbytek těsta a vždy do důkladně zamíchejte do celé směsi. Těsto musí být velmi jemné a vláčné.

Čtěte také: Jak si doma připravit tradiční slovenské strapačky?

Jakmile budete mít hotové základní těsto, můžete do něj přidat kousky čokolády a dva druhy ovoce podle svého výběru. My jsme použili třešně a višně, protože jde o úžasnou kombinaci společně s čokoládou. Až budete mít vše v míse, znovu směs důkladně promíchejte. Připravte si pekáč o velikosti 35 x 25 cm a vyložte ho pečicím papírem. Nalijte do pekáče nebo jiné formy připravenou směs. Pečte na 180 stupňů po dobu 40 minut. Nakonec zasypte moučkovým cukrem a podávejte!

Zdroj: ketkes.com