Dokonalý třešňový dort, který je připraven za pár minut a snědený bude okamžitě!

Jaro máme tu, ani se nenadějeme, pokvete nám třešeň, na které se do pár týdnů objeví první slaďoučké a červené plody. Tyto plody využíváme na zavařeniny, kompoty nebo je jíme rovnou. Než vám plody na třešních dozrají, promyslete si, co s nimi uděláte. Připravili jsme pro vás nápad, který se ve vaší domácnosti stane velmi oblíbený. Jedná se o třešňový dort, po kterém se jen zapráší. Recept není složitý a postup už vůbec ne. Je rychlý a chuťově lahodný, není suchý a zachutná každému, kdo miluje třešně.

Suroviny

Pro přípravu tohoto chutného dortu budete potřebovat pár surovin, které běžně máte doma.

  • Cukr krystal 250 gramů
  • Vejce 4 kusy
  • Rostlinný olej 200 mililitrů
  • Vlažná voda 200 mililitrů
  • Hladká mouka 250 gramů
  • Kypřící prášek 1 sáček
  • Sůl špetka

Náplň dortu

  • Třešně 150 gramů
  • Vanilkový pudink 1 sáček
  • Mléko 350 mililitrů
  • Cukr 2 lžíce

Postup

Vezměte si tří míse. Jednu velkou, střední a malou. Do velké míse umístěte mouku, sůl a kypřící prášek. Do střední mísy dejte cukr a čtyři žloutky. Do třetí misky dejte bílky. Nyní v první míse suroviny promíchejte. V druhé míse cukr a žloutky šlehejte ručním šlehačem tak dlouho, až vám vznikne bělavá tužší směs. Opláchněte metličky a vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Nyní se vraťte ke žloutkové směsi a nalijte k ní olej a vlažnou vodu, promíchejte. Nyní přilijte žloutky k mouce a řádně promíchejte. Ať v těstě nemáte žmolky. Po rozmíchání přidejte sníh. Nyní už moc nemíchejte, ale spíš těsto pouze obracejte. Takto připravené těsto vylijte do dortové formy.

Čtěte také: Naučte se správně skladovat zelí. Může vydržet až do jara čerstvé a chutné

Postup č. 2

Pokud máte čerstvé třešně, jistě je vypeckujte. Pokud máte třešně zavařené, nechte je okapat. Mezi tím si uvařte pudink. Jakmile bude pudink hotový, vylijte ho na těsto a naskládejte na něj ještě třešně. Připravené těsto dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně třicet minut. Pokud špejlí píchnete do těsta a nezůstane vám přilepené, dort je hotový.