Domácí jahodový pudink nic nepřekoná. Jak ho připravit?

Dezerty ve sklenici patří mezi oblíbené, a to hlavně během letních měsíců. Pudink je lehký, lahodný a s jahodami chutná jednoduše skvěle. Hodně lidí si nedokáže představit jinou přípravu pudinku než z prášku. Pravdou je, že si ho můžete připravit ve své kuchyni během chvilky. Nejen, že bude mnohem zdravější, ale také mnohem chutnější. Vyzkoušejte ho a nebudete litovat. Něco tak dobrého a jednoduchého jste již dlouho neochutnali. Navíc musíte jen vyšlehat pár věcí, takže bude hotový za pár minut.

Reklama
Shutterstock

Co budete potřebovat?

Dezert s jahodovým pudinkem připravíte snadno a rychle. Nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí a jestli máte domácí jahody na zahradě, vyjde vás také dost levně. Navíc potěšíte celou rodinu, která má zrovna chuť na něco sladkého a zpracujete jahody. Na výrobu tohoto krásného a velmi dobrého dezertu na léto potřebujete:

  • smetana ke šlehání – 250 ml,
  • moučkový cukr – 1 lžíce,
  • mascarpone (nebo jemný tvaroh) – 150 gramů,
  • jahody – 300 gramů,
  • BeBe sušenky (světlé, v červeném balení) – 100 gramů.

Pracovní postup

Jahody opláchněte, očistěte od stopek a nechte okapat. Hoďte všechny do mixéru a rozmixujte je na nejvyšší rychlost. Měli byste získat hustou červenou hmotu, do které přidáte další ingredience a použijete ji jako základ. Do čisté misky nalijte smetanu a vyšlehejte ji do husté hmoty. Zabere to asi 5 minut, než vám ztuhne. Mascarpone nebo tvaroh vyšlehejte v čisté nádobě s moučkovým cukrem a potom směs přidejte k vyšlehané smetaně.

Shutterstock

Do připraveného krému přidejte ¾ rozmixovaných jahod. Přidávejte je postupně a nepřestávejte míchat, dokud tam nebudete mít celou porci jahod. Do čistých sklenic nasypte rozdrcené sušenky, přidejte lžičku rozmixovaných jahod a jahodového pudinku. Takto vrstvy střídejte až k okraji sklenice. Nakonec můžete na ozdobení použít čerstvé jahody, lístky máty a také šlehačku. Přejeme hodně štěstí s tímto letním dezertem a dobrou chuť!

Zdroj: tymr.cz

Reklama