Redakce ProSvět.cz
6 prosince, 2018

Než jsem narazila na tento recept, připravovala jsem domácí karamel klidně i dvě hodiny. Pak mi kamarádka doporučila úplně jiný postup, díky kterému si karamel vykouzlím doslova na lusknutí prstu. Teď už stačí jen 10 minut strávených za sporákem a domácí karamel je rázem na světě!

Domácí karamel najde jistě i ve vaší kuchyni mnoho využití. Hodí se do dezertů a moučníků, takže znát rychlý a chutný recept rozhodně není na škodu.

Domácí karamel, který připravíte za chviličku!

Připravit domácí karamel sice není žádná věda, jakmile ale nemáte ten správný recept, pak se jeho příprava může hodně protáhnout. Proto vyzkoušejte tento recept, díky kterému karamel vykouzlíte za pár minutek.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 1 hrníček cukru
  • 1 hrníček mléka
  • 1 hrníček sušeného mléka
  • 50 g másla
  • 1 polévkovou lžíci vody

Jak postupovat při přípravě?

  1. Do většího hrnce dejte lžíci vody a hrníček cukru a dobře promíchejte.
  2. Na mírném ohni míchejte až do chvíle, než se cukr nerozpustí a nezačne se barvit do hněda.
  3. Poté přidejte máslo a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
  4. Přilijte mléko a míchejte.
  5. Na závěr vaření přidejte hrníček sušeného mléka a míchejte, dokud nevytvoříte hladkou hmotu bez jediné hrudky.
  6. Vařte cca 5 minut a odstavte.
  7. Domácí karamel nechte chvíli vychladnout.

Jsem si jistá, že si tento recept na domácí karamel okamžitě zamilujete!

Sdílejte článek