Domácí koblihy plněné zakysanou smetanou: lepší jste ještě nikdy nejedli!

Mnoho lidí si myslí, že připravit si domácí koblihy je příliš složité a časově náročné. Proto dávají přednost těm, které si mohou koupit v obchodě. Já jsem ale domácí koblihy vyzkoušela a ty kupované už nechci – domácí jsou vláčnější, jemnější a když je připravujete s láskou, mnohem více vám chutnají.

Pokud milujete koblihy a rádi si je dopřáváte na různé způsoby, pak si určitě dnešní recept nesmíte nechat ujít. Prozradím vám v něm, jak si připravit koblihy plněné zakysanou smetanou. Jsem přesvědčená o tom, že lepší koblížky jste ještě nikdy předtím nejedli!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 300 g hladké mouky
  • 50 ml rumu (lze nahradit rumovým aroma)
  • 1 vajíčko
  • 4 čajové lžičky moučkového cukru
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • olej
  • špetku soli

Jak postupovat při přípravě?

  1. Do misky dejte vajíčka, oba druhy cukrů, zakysanou smetanu a špetku soli.
  2. Všechny suroviny promíchejte.
  3. Poté ke směsi přidejte rum (nebo rumové aroma) a postupně přidávejte mouku.
  4. Pomocí rukou vypracujte hladké těsto.
  5. Na pomoučené desce těsto vyválejte na plát o síle cca 1/2 centimetru.
  6. Z plátu poté vykrajujte kolečka na koblihy.
  7. Nechte rozpálit olej a jednotlivé koblihy v něm smažte dozlatova.
  8. Po upečení podávejte posypané moučkovým cukrem.

Jak vidíte, připravit si domácí koblihy vlastně vůbec nic není. Recept není náročný ani na suroviny, ani na přípravu, nezabere vám to více jak hodinku a já věřím, že si s tímto receptem dokáže hravě poradit i ten, kdo s vařením a pečením teprve začíná.

Čtěte také: Ztrácíte vlasy? Zkuste tento recept, který opět stimuluje jejich růst a zajistí jejich dokonalou hustotu