Domácí Metro dezert je to nejlepší, co kdy ochutnáte

Metro řezy byly oslavou velké události. Když v Praze poprvé začalo jezdit metro, nějaký cukrář přišel s tímto úžasným dezertem. Od té doby se stal velmi populárním a najdete ho prakticky v každé cukrárně. Dobrou zprávou je, že si ho snadno připravíte také u sebe doma. Můžete si ho díky tomu vychutnat, kdykoli budete mít chuť.

Co budete potřebovat?

První recept na Metro vznikl v roce 1974.  Dnes možná vypadá trochu jinak, ale je stále stejně dobrý. Navíc si můžete připravit také skořicový, jahodový nebo mátový recept. Záleží jen na vás. Dnes se podíváme na základní recept na Metro. Na výrobu potřebujete:

  • vejce – 4 ks,
  • cukr krupice – 100 gramů,
  • vanilkový cukr – 1 sáček,
  • sůl – špetka,
  • hladká mouka – 140 gramů,
  • polotučné mléko – 60 ml,
  • máslo – 50 gramů,
  • cukr moučka – 50 gramů,
  • rum – 2 lžíce,
  • marcipán – 400 gramů,
  • hořká čokoláda na vaření – 100 gramů.

Pracovní postup

shutterstock.com

Žloutky oddělte od bílků. Poté žloutky vyšlehejte s krupicovým cukrem a polovinou vanilkového cukru. Musíte získat světlou pěnu. Bílky vyšlehejte se solí. Obě směsi spojte dohromady, přidejte prosátou mouku a mléko. Všechno důkladně promíchejte, aby se všechny směsi spojily. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj připravený korpus. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 15 minut. Po upečení ho nechte vychladnout.

Čtěte také: Bramborová pomazánka, kterou si s chutí dáte i na starší pečivo

Korpus rozdělte na tři stejné díly, které budou tvořit jednotlivé vrstvy dezertu. Na krém utřete máslo s vanilkovým cukrem, cukr moučkou a rumem. Položte jeden korpus, naneste polovinu krému, položte druhý korpus, druhou polovinu krému a nakonec třetí korpus. Vložte dezert do lednice a počkejte, dokud neztuhne. Nakonec celý dezert nakrájejte na vhodně velké kousky a každý z nich obalte v marcipánu. Marcipán si můžete zakoupit nebo vyrobit doma. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!