Domácí pudink je mnohem lepší než z pudinkového prášku

V obchodě najdete vždy pudinkový prášek. Mnoho lidí si bez něj nedokáže představit svou rodinu. Když máte chuť na něco sladkého, stačí ho přidat do mléka a chvilku povařit. Přidat si do něj můžete piškoty nebo nějaké ovoce. Možná tomu nevěříte, ale pudink si nemusíte připravovat z polotovaru. Naučíme vám, jak si ho připravit od základu a užít si jeho přirozenou chuť.

Co budete potřebovat?

Recept na jedinečný pudink bez chemických složek je úžasně jednoduchý. Budete ho mít připravený během chvilky a zároveň připravíte své rodině chutný pudink. Představíme vám dezert hned ve dvou barvách, a to s vanilkou a čokoládou. Takže během chvilky získáte hned dvě příchutě pudinku. Potřebovat budete:

  • čerstvé mléko – 1 litr,
  • žloutky – 2 ks,
  • hnědý cukr – 1 hrnek,
  • kukuřičný škrob – 4 lžíce,
  • sůl – špetka,
  • máslo – 1 lžíce,
  • zakysaná smetana – 1 balení (250 gramů),
  • vanilka – 1 balíček,
  • mléčná čokoláda – 160 gramů.

Pracovní postup

Je to vážně jednoduché. Do hrnce vložte vaječné žloutky, cukr, škrob, a mléko. Začnete s vařením a vařte směs, dokud nezískáte hustou a krémovou hmotu. Potom do směsi přidejte máslo a míchejte. Tím se máslo rozpustí. Nakonec přidejte také zakysanou smetanu, sůl a vanilku. Všechno důkladně promíchejte. Vanilka patří do pudinku bez ohledu na příchuť. Až poté rozdělte hustý krém na dvě části. Jednu máte již hotovou, zatímco do druhé poloviny přidejte rozpuštěnou čokoládu.

Čtěte také: Základní recept na linecké cukroví pro každou hospodyni

shutterstock.com

Oba pudinky můžete nalít do sklenic nebo malých misek. Pro dochucení přidejte další suroviny, jako jsou sušenky, piškoty, banány, jahody, maliny, borůvky nebo broskve. Je pouze na vás, čím si ho ještě dochutíte. Anebo tam nemusíte dávat vůbec nic. Domácí pudink bude chutnat skvěle, i když si ho dáte samotný. V každém případě budou obě příchutě vynikající a děti zajisté potěšíte. Pudink je další pokrm, který si můžete doma připravit bez polotovarů.