Domácí řezy s jahodami, kokosem a pudinkovým krémem

Potřebujete velmi rychlý dezert pro návštěvy i rodinu? Vyzkoušejte tento zajímavý dezert. Příprava je jednoduchá, levná a všichni si pochutnají. Navíc ochutnáte i trochu netradiční chutě dohromady. Jestli se nechcete vyrábět s piškotem, můžete si ho koupit v obchodě. Anebo si zvolte některý z osvědčených receptů na piškot. Dnes se podíváme pouze na krémy a kompletaci dezertu.

Co budete potřebovat?

Ano, dnes se podíváme pouze na přípravu samotného krému mezi piškot. Piškot si můžete připravit podle jiných receptů. Připravit si můžete vanilkový piškot, ale tento dezert bude nejlépe chutnat s kakaovým piškotem. Najděte si dokonalý recept na piškot nebo zajděte do obchodu. Asi vás to vyjde trochu dráž, ale ušetříte si hodně času. Na krém budete potřebovat:

  • jahodová marmeláda,
  • mléko – 6 dl,
  • jahodový pudink – 2 balíčky,
  • margarín (nebo máslo) – 40 dkg,
  • moučkový cukr – 30 dkg,
  • strouhaný kokos.

Na ozdobu:

Čtěte také: Koláč charlotte s jablky potěší každého milovníka ovocných dezertů

  • rozpuštěná čokoláda.

Pracovní postup

V první řadě si musíte připravit nebo koupit piškot. Potřebujete 6-8 piškotů, které rozkrojíte napůl. Piškot potřete domácím jahodovým džemem nebo marmeládou. Jestli máte klasický džem s kousky jahod, dezert bude chutnat ještě lépe. Jakmile budete mít piškoty takto připravené, je čas na samotný krém. Jahodový pudink uvařte v mléku, smíchejte s máslem a moučkovým cukrem. Polovinu krému naneste na piškot, na kterém je marmeláda nebo domácí džem.

ketkes.com

Nyní si připravte kokos. Posypte strouhaným kokosem a zakryjte druhým piškotem. Potom naneste druhou polovinu krému, posypte strouhaným kokosem a ozdobte rozpuštěnou čokoládou. Vložte do lednice na 1-2 hodiny, aby dezert ztuhl. Jakmile bude krém ztuhlý, můžete tento krásný a vynikající dezert podávat. Uvidíte, že bude všem chutnat. Jakmile ho jednou ochutnáte, budete tento dezert chtít neustále. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com