Domácí roláda z mletých sušenek se hodí pro každou příležitost

Tento sladký recept potěší celou rodinu, přátele i návštěvy. Domácí rolády vás nikdy neomrzí. A tato roláda má sušenkový základ, který připravíte během chvilky. Je to mnohem rychlejší a jednodušší, než připravovat klasické těsto. Až budete potřebovat vynikající a rychlý dezert k odpolední kávě, připravte si tuto úžasnou a krásnou roládu.

Co budete potřebovat?

Na výrobu potřebujete dvě sady ingrediencí. Jedny na sušenkové těsto a druhé na krém. Obojí je velmi snadné na přípravu a nepotřebujete příliš mnoho surovin ani na jednu z těchto částí. Tato roláda je ideální pro milovníky kávy, takže jestli mezi ně patříte, musíte ji vyzkoušet. Na těsto potřebujete:

  • mleté sušenky – 25 dkg,
  • moučkový cukr – 10 dkg,
  • kakaový prášek – 2 lžíce,
  • džem – 1 lžíce,
  • vařená černá káva – 1 dl,
  • rum – 1 lžíce,
  • mléko – podle potřeby.

Ingredience na krém:

Čtěte také: Nepečený dezert s ovocem do horkého letního dne

  • margarín (nebo máslo) – 10 dkg,
  • moučkový cukr – 10 dkg,
  • strouhaný kokos – 5 dkg.
egyszerugyorsreceptek.com

Pracovní postup

Umelte si sušenky v mixéru. Přidejte do nich moučkový cukr, kakaový prášek, džem, kávu o pokojové teplotě, rum a tolik mléka, kolik budete potřebovat. Musíte získat homogenní těsto, se kterým budete moci dobře pracovat. Nesmí být příliš vodnaté, a proto mléko přidávejte postupně. Margarín nebo máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem na hladkou směs a přidejte strouhaný kokos. Znovu promíchejte. V tuto chvíli budete mít hotové obě složky, které potřebujete na výrobu této domácí rolády.

egyszerugyorsreceptek.com

Rozložte si na pracovní plochu pečicí papír. Rozetřete na něj sušenkové těsto. Potom naneste kokosový krém. Musíte ho nanést na celé těsto. Potom pomocí pečicího papíru srolujte těsto do tvaru rolády. Vložte domácí roládu do lednice na 1-2 hodiny. Krém i těsto musí krásně ztuhnout. Potom ji můžete vyndat, nakrájet a nakonec ještě posypat vrchní část kokosovými lupínky nebo moučkovým cukrem. Přejeme hodně štěstí při výrobě a dobrou chuť!

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com