Domácí šlehačka je vždy lepší než kupovaná. Jak ji připravit?

Domácí šlehačka je vždy nejlepší volbou do kuchyně. Přestaňte ji kupovat a místo toho se naučte, jak si ji vyrobit. Díky tomu si na ní můžete pochutnat, kdykoli budete mít chuť. A potřebujete na ni jen pár surovin, které máte jistě kdykoli doma. Tento krém vám bude zaručeně chutnat a můžete ho použít na vafle, stejně jako při pečení na nejrůznější dezerty. Poradíme vám, jak si můžete šlehačku připravit během pár minut a vychutnat si nadýchanou, bílou pochoutku.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na samotnou výrobu tohoto krému potřebujete jen 5 ingrediencí. Všechny jsou velmi běžné a můžete je mít doma kdykoli. Jakmile budete mít chuť na šlehačku do kávy, na vafle nebo k nějakému dezertu, snadno si ji vyrobíte. Jestli nemáte po ruce máslo, můžete použít margarín. Ale s máslem bude šlehačka chutnat lépe. Na výrobu si připravte:

  • máslo – 200 gramů,
  • mléko – 2 sklenice,
  • cukr – ¾ šálku,
  • kukuřičný škrob – 1/3 šálku,
  • vanilkový extrakt – 1 lžička.

Pracovní postup

V první řadě smíchejte kukuřičný škrob s polovinou sklenice mléka. V jiné nádobě zahřejte 1 ½ šálku mléka s cukrem. Jakmile se mléko začne vařit, přidejte kukuřičný škrob s mlékem. Přiveďte znovu k varu a míchejte, dokud nebudete mít připravenou hustou a hladkou hmotu. Nezapomeňte míchat, aby se mléko nepřipálilo. Dejte stranou a nechte vychladnout. Chvílemi mléko promíchejte, aby se na povrchu nevytvořil škraloup. Máslo si nakrájejte na malé kousky.

Až mléčný krém vychladne, přidejte kousky másla a po každém kousku směs promíchejte. Nakonec celou směs vyšlehejte, dokud nebudete mít bílou a nadýchanou šlehačku. Úplně nakonec můžete přidat i vanilkovou esenci, ale není to nutné. Vyrobenou šlehačku uložte do vhodné nádoby a skladujte ji v lednici. Musíte ji poměrně rychle sníst, ale chvíli vám v lednici vydrží. Pochutnejte si na domácí šlehačce a už nikdy se nevrátíte ke kupovanému produktu. Dobrou chuť!

Reklama