Domácí zmrzlina ze 3 složek, kterou si zamilujete

Období zmrzliny se rychle blíží a všichni se na něj jistě těšíme. Můžete si ji samozřejmě koupit v nějakém stánku nebo cukrárně. Domácí zmrzlina je ovšem nepřekonatelná a můžete si ji připravit z pouhých tří surovin. Navíc na to nepotřebujete zmrzlinovač, i když s ním to bude jistě mnohem lepší. Většina lidí ovšem doma speciální vybavení nemá, a proto je tento recept naprosto skvělý.

Co budete potřebovat?

Na výrobu domácí zmrzliny nepotřebujete prakticky nic. To je možná její největší výhoda, kterou si rozhodně zamilujete. Tento recept je na základní vanilkovou zmrzlinu. Když do ní přidáte nějaké ovoce nebo příchuť, budete mít pochopitelně vždy zcela jinou zmrzlinu. Dnes si ovšem představíme základní recept na domácí zmrzlinu, na kterou potřebujete:

  • smetana (36%) – 500 ml,
  • slazené kondenzované mléko – 350 gramů,
  • vanilkový extrakt – 1 polévková lžíce.
shutterstock.com

Pracovní postup

Studenou smetanu z lednice vyšlehejte mixérem. Jakmile získáte hustou hmotu, přidejte slazené kondenzované mléko a vanilku. Nemusíte přidávat tolik vanilkového extraktu, abyste neměli zmrzlinu tak silně vanilkovou. V tomto kroku můžete přidat také další ingredience, které dochutí zmrzlinu podle vašich preferencí. Hmotu velmi jemně promíchejte lžící. Přidat můžete rozpuštěnou čokoládu, citronovou šťávu, ovoce nebo cokoli jiného, na co máte zrovna chuť.

Čtěte také: Rychlé univerzální těsto na pečivo, buchty či pizzu: Tohle je nejjednodušší recept pekařky z dob ČSSR

Takto připravenou hmotu přesuňte do nádobu, kterou můžete vložit do mrazáku. Poté ji vložte do mrazáku alespoň na sedm hodin. Stačí, když ji tam dáte přes noc a ráno budete mít hotovou vynikající zmrzlinu. V mrazáku vám vydrží velmi dlouho, ale jistě ji sníte během chvilky. Velkou výhodou domácí zmrzliny je, že v není prakticky žádný cukr. A proto se nemusíte obávat negativního vlivu na vaše zdraví. A v létě si můžete užívat zmrzlinu, kdy jen budete chtít. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť po celé léto!