Dýňové masové placičky, super letní jídlo: Strčí do kapsy klasické mastné bramboráky – tohle bude vychvalovat každý člen rodiny!

Super jídlo na léto, které vám bude vychvalovat celá vaše rodina! Dýňové kuličky? Co to je? Kladete si tyto otázky? Ovšem. Myslíte si, že to nejde, že existují pouze masové kuličky, které mohou být jako jediné dobré. Avšak to je omyl! Chutné masové kuličky jdou, a i vy je dokážete, vyrobit nejen z masa. A my vám v tomto článku ukážeme, jak na to.

Oblíbený recept na dýňové maso

Je to skutečné! Masové kuličky se dají opravdu vyrobit z dýně. Je samozřejmé, že maso v nich nebude. Ovšem i tak jsou velmi lahodné a zamiluje si je vskutku každý. K tomu všemu je velmi snadné je připravit. Snadná a rychlá příprava oslní i kuchaře. Jediné, co na ně budete potřebovat je pár přísad, z nichž většinu už určitě máte doma.

  • 1 kg dýně na vaření
  • 2-3 polévkové lžíce mouky
  • 2-3 vejce
  • Koření

Ingrediencí je opravdu málo, avšak bohatě postačí. Recept obohatí i to, když budete mít místo kupované nebo konzervované dýně dýni domácí z vaší zahrádky. A jako koření budeme v tomto receptu používat sůl, mletý černý pepř a kopr, ovšem vy si k dochucení můžete přidat jakékoli jiné koření, které vám v jídle chutná.

Čtěte také: Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou návštěvu

Příprava

Nejprve si oloupeme dýni a vyndáme z ní všechna semínka. Dýni nastrouháme, podle chuti osolíme a na půl hodiny ji dáme do lednice odstát. Po uplynulé půl hodině nastrouhanou a osolenou dýni vyndáme, přidáme dvě nebo popřípadě tři polévkové lžíce mouky, rozklepneme si dvě nebo podle potřeby tři vejce, které rozmícháme, a přidáme jej k nastrouhané osolené dýni a mouce. Přidáme koření neboli sůl, mletý černý pepř a trochu zeleného kopru. Vše důkladně smícháme. Až vznikne dobře tvarovatelná hmota, vezmeme vždy malou hrst do dlaně a vyválíme kuličku. Takto postupujeme, dokud nám všechna hmota nezmizí. Poté už jen všechny kuličky osmažíme ve vařícím oleji na předpřipravené pánvi.